Davulcu"nun, sevdiği kızın ağabeyi tarafından öldürüldüğü saptanırken, cinayet şüphelisi 23 yaşındaki Müslüm Taban tutuklandı.

Dün akşam saatlerinde Bozova"nın Tatarhöyük Köyü"ne 2 kilometre mesafedeki ormanlık alanda, koyun otlatan çobanlar çalıların arasında bir erkek cesedi gördü. Durumun bildirilmesi üzerine ormanlık alana gelen jandarma, yaptığı incelemede baş ve göğsünden av tüfeği ile vurularak öldürülen kişinin Tatarhöyük Köyü"nde yaşayan Kadir Davulcu olduğunu belirledi. Davulcu"nun cesedi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konurken, olay yerinde de güvenlik güçlerince uzun süre inceleme yapıldı.

Ayak izlerinden tek kişi olduğu ihtimali üzerinde durulan zanlıya ulaşmak için köy sakinleriyle görüşme yapan jandarma, Davulcu"nun köyde yaşayan 18 yaşındaki R.T. adlı genç bir kızla ilişkisi olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine R.T. ve yakınlarını mercek altına alan jandarma, Davulcu"nun aşık olduğu genç kızın ağabeyi Müslüm Taban"ın tedirgin davranışlarından şüphelendi. Gözaltına alınan Müslüm Taban, güvenlik güçlerinin çapraz sorgusunda suçunu itiraf ederek, “Kardeşimden uzak durmasını söylemiştim. Köyde herkesin dilinde ikisi vardı ve bu durum benim gururuma dokunuyordu. Bugün de ormanlık alanda karşılaşınca kendisine kardeşimi bırakması yönündeki isteğimi tekrarladım. Ancak o bu duruma olumsuz yanıt verip, beni tersleyince kendimi kaybettim ve yanımdaki tüfek ile onu öldürdüm” dedi.

Sorgusunun ardından Taban, öldürdüğü Davulcu"dan üzerine sıçrayan kanlarının bulunduğu gömlek ile suç aleti av tüfeğini akrabaları olan 22 yaşındaki Semra Seven"in evinde gizlediğini söyledi. Eve giden ve yaptığı aramada bulduğu kanlı gömlek ile av tüfeğine el koyan jandarmalar, Semra Seven"i de gözaltına aldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde otopsisi tamamlanan Davulcu"nun cesedi defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilirken, cinayet şüphelisi Müslüm Taban ile delilleri gizlemekle suçlanan Semra Seven"in sorgulamalarına ise devam ediliyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA