ABD ile Meksika arasında sefer yapan bir yolcu gemisinde seyahat eden bir yaşlı çiftin kayıp olduğu bildirildi.

Kaliforniya eyaletinin Long Beach kentinden Meksika'ya sefer yapan Carnival Paradise gemisinin bağlı olduğu şirket tarafından yapılan açıklamada, 79 yaşındaki kadınla 90 yaşındaki kocasının büyük olasılıkla gemiden düştüğünün sanıldığı kaydedildi.

Şirketin açıklamasında, Long Beach'ten geçen pazartesi günü hareket ederken gemide olan yaşlı çiftin, gemi dün sabah limana döndüğünde ise bulunamadığı belirtildi.

Merkezi Miami'de bulunan şirket, çiftin üzerinde "rahatsız etmeyiniz" yazısı olan kabinlerinin kapısının içeriden iki kez kilitlenmiş halde bulunduğunu kaydederek, içeride çiftin eşyalarının durduğu kabinin özel balkona açılan kapısının ise kilitli olmadığını bildirdi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) sözcüsü de yaptığı açıklamada, çiftin en son salı gecesi kabinlerinin yakınında görüldüğünü belirterek, olayla ilgili inceleme ve araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Bu arada, ne zaman kayboldukları belirlenemeyen çifti dün sabahtan bu yana arayan seyahat gemisi şirketinin, arama çalışmalarında alanın çok büyük olması nedeniyle tekne değil, uçak kullandığı kaydedildi.

Kaybolan çiftin isimleri ve memleketleri açıklanmadı.

GAZETEPORT