İsrail'in saldırdığı gemilerde bulunan 3 Türk vatandaşı yurda döndü. Yurda dönen vatandaşlardan Bayram Kaya 'İsrail askerleri helikopterle gemilere askeri indirme yaptı. Ben makina dairesindeydim. Güvertede silah seslerinin geldiğini duydum. Hayatını kaybeden ve yaralananlar o ilk hengamede olmuş olmalı.'

Bir gazetecinin İsrail hükümeti askerlere mukavamet olduğunu söylüyor gerçekten mukavemet oldu mu? sorusuna 'Hayır bizim elimizde bir şey yok ki. Su vardı. Suyla ne yapabilirsiniz. Ancak biz korkmuyorduk gayet sakindik. Onlar bizden korktu' şeklinde konuştu.

TÜRK VATANDAŞLARI HAVAALANINA SEVK EDİLDİ!

İsrail'in Gazze'ye doğru yol alan yardım gemilerine düzenlediği ve can kaybıyla sonuçlanan operasyondan sonra, limana çekilen gemideki bazı Türk yolcuların havaalanına gönderildiği öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre, Aşdod limanına gelen gemi yolcuları arasından işlemleri tamamlanıp Türkiye'ye gönderilmek üzere 30 dolayında kişinin Ben Gurion Havalimanına nakledildiği belirtildi.

Aşdod'daki merkezde İsrailli yetkililerin taleplerini kabul etmeyen 18 Türk'ün de, ülkenin güneyinde bulunan Ber Şeva'daki cezaevinde gözaltında tutuldukları iddia edildi. Gemideki yolculardan bazılarının Türkiye'ye nakledileceği, bir kısmının da gözaltında olduğuna ilişkin bu iddialar, şu ana kadar resmen doğrulanmadı. Öte yandan hastanelerde yaralı bulunan Türklerin sayısının da, Tel Haşomer'de yaralı bulunan 4 kişiyle birlikte 19'ye ulaştığı belirtiliyor. Yaralı Türklerin isimleri, aileleriyle henüz bağlantıya geçilmediği için açıklanmıyor.