Romorkörler şiddetli fırtına nedeniyle henüz Kuşadası'na ulaşmadığı için geminin kurtarılmasına yönelik çalışmalar başlayamadı.
Tamamı İspanyol turistten oluşan bin 57 yolcusu ve 567 mürettebatıyla Kuşadası Limanı'na yanaşırken öğle saatlerinde sürüklenmeye başlayan ve Kuşadası Setur Mirana girişinde kayalıklara 15 metre kala karaya oturan Malta bandıralı Sky Wonder isimli gemideki 13 saatlik gergin bekleyiş sürüyor. Geminin kurtarılması için Kuşadası'nda Kaymakam Mustafa Esen başkanlığında oluşturulan kriz komitesinin talebi üzerine Bodrum ve İzmir'den iki ayrı romorkör talebinde bulunuldu. Bodrum ve İzmir'den yola çıkan
romorkörler, aradan 13 saat geçmesine rağmen şiddetli fırtına nedeniyle henüz Kuşadası Limanı'na ulaşamadı. Daha önce gece 24.00'de başlayacağı açıklanan kurtarma çalışmaları romorkörlerin ulaşmaması nedeniyle ertelendi. Kurtarma çalışmaları romorkörlerin gelmesinin ardından başlayacak. Karaya oturan gemi, kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra Kuşadası Limanı'na bağlanacak ve hasar tespit çalışması yapılacak. Bu arada, Yunan adaları turuna devam eden gemideki yolcuların durumu da hasar tespit
çalışmasının ardından belli olacak. Gemide hasar tespit edilmemesi durumunda yolcular Sky Wonder ile tatillerine devam edecek. Aksi durumda ise turistler başka bir gemiye nakledilecek.
Bu arada, Sky Wonder'ın Kuşadası Limanı'na yanaşırken karaya oturduğu sıralarda Kuşadası Limanı'na bulunan ve 12.00 sıralarında Kuşadası Limanı'ndan ayrılması gerekirken şiddetli fırtına nedeniyle çıkış yapamayan Yunan bayraklı Aqua Marine isimli turist gemisi de bin 185 yolcusuyla 11 saatlik bir gecikmenin ardından Kuşadası Limanı'ndan ayrıldı.