Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu'nda düzenlenen seminerin son günü Galatasaray Antrenörü Murat Özyer'in verdiği eğitimle başladı. 3-3 çalışmanın basketboldaki önemi ve 3-3 hücum ve savunmanın öneminden bahseden Özyer, "Savunma ile hücum arasında bir bağ olduğu gerçek. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü iyi savunma başarılı hücumu, iyi hücum da etkili savunmayı beraberinde getirir. Ben semineri internetten takip ettiğim süre içerisinde bütün antrenörlerin görüşlerini okuma şansı buldum. Eğer siz takım
olarak kötü bir şut tercihinde bulunursanız, bu sizin potanıza hızlı hücum olarak geri döner" dedi.
Murat Özyer'in ardından seminerde konuşan A Milli Takım Antrenörü Çetin Yılmaz, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği TÜBAD hakkında açıklamalarda bulundu. TÜBAD projesinin önemine değinen Yılmaz ayrıca, önümüzdeki dönemlerde yapılacak gelişmeler hakkında bilgi verdi. Yeni dönemde TÜBAD derneğinin yapmayı planladığı projelerden bahseden Yılmaz, yenilenen www.tubad.org.tr internet adresi hakkında da açıklamalarda bulundu. Yılmaz ayrıca, katılımcı antrenörlerin sorularını da yanıtladı.
Seminerin son gününde ünlü Sırp antrenör Zare Markovski'nin savunma felsefesi hakkında eğitim verdi. Markovski, "Bizler antrenör olarak kendimizi sürekli olarak geliştirmek zorundayız. Aslında antrenörden önce her insanın kendisini geliştirmesi gerekiyor. Vizyonumuzu her zaman için geliştirmeliyiz. Antrenörlükte bu daha önemlidir. Gelişime ve bilgiye önem vermeliyiz değer vermeliyiz. Yeni şeyler öğrenmeliyiz. Savunma şekilleri de günden güne değişiyor. Ancak temel prensipler her zaman için aynıdır"