Beko Basketbol Ligi temsilcilerinden Aliağa Petkim, ilk hazırlık maçında Basketbol 2. Ligi’nin iddialı ekiplerinden Gelişim Koleji ile oynadığı karşılaşmayı 73–46 kazandı.

Maçın başından sonuna dek oyunu kontrolünde götüren yeşil-beyazlı ekip rahat bir galibiyet elde ederken; Zelimir Zagorac 12, Ümit Sonkol 13, Brian Qvale 16 sayı atarak galibiyette ön plana çıkan isimler oldu. Enka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren ve kulüp yöneticileri de izledi.

Gelişim Koleji karşısında sahadaki mücadele ve oyuncuların performansından memnun kaldıklarını dile getiren Aliağaspor Kulübü Basın Sözcüsü Turgay Ceylan “Bizim için skorun önemli olmadığı bir maçtı. Takımdaki oyuncularımızın birbiri ile uyumu ve oyuncuların birbirlerini tanıması ve takımın seviyesini görmemiz açısından yaptığımız ilk maçta hocamız tüm oyunculara yer verdi. Lig hazırlıklarımız tüm hızıyla devam edecek. Bu ay bizim için yoğun geçecek, 3 turnuvaya katılacağız. Takımımızın her geçen gün daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Basketbol severler bu sezon daha mücadeleci ve savaşan bir Aliağa Petkim izleyecekler.” dedi.

Salon: Aliağa Belediyesi Enka Kapalı Spor Salonu

Aliağa Petkim (73): Branislav Ratkovica 6, Barış Güney 8, Paul Miller 8, Ümit Sonkol 13, Ryan Toolsen 3, Brian Qvale 16, Zelimir Zagorac 12, Ersin Görkem 2, Pertev 2, Buğra Tunca 1, Eren Ocaktürk 2



Gelişim Koleji (46): Emre Özpulat 4, Serkan Menteşe 4, Özgün Önver 9, Onat Akış 8, Sertay Gürsu 8, Mert Özmutlu 3, Kaan İşbilen 7, Fatih Kızılca 3