Efe, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in başkanlık ettiği bazı toplantılarda üniversitedeki Kürt, Alperen ve ülkücü grupların yönlendirilerek, ortalığın karıştırılmasını istediğini dile getirmişti. Zaman'a konuşan eski Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı Halim Albayrak, "Jandarma İstihbarat'tan birileri 3. Ordu Komutanı'nın selamıyla yanımıza geldi.
 
Seçimden önce miting yapın, size her türlü desteği sağlayacağız diye garanti verdi." dedi.
 
Albayrak, Ergenekon'dan tutuklanan bazı isimlerin 2007'de 'teröre lanet' mitingleri yaptıkları dönemde kendilerini yönlendirmek istediğini söyledi.
 
Halim Albayrak, eski Ulaştırma Bakanı ve Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım'ın telkinleri sayesinde 'oyuna gelmediklerini' aktardı. Albayrak, gizli tanığın ifadesinde geçen ve 'kavga çıkarılması için' görüşülen Alperen gençliği temsilcisinin ise kendisi olmadığını bildirdi. Albayrak halen Osmanlı Gençlik Ocakları genel başkanlığı görevini yürütüyor. Kendisiyle o dönemde irtibata geçenlerden birinin Erzincan'daki Ergenekon davası kapsamında tutuklandığını kaydeden Halim Albayrak, bu durumdan haberdar olan Binali Yıldırım'la da bu konuyu görüştüklerini açıkladı.
 
Bozgunculuğa hiçbir zaman taraf olmadıklarını ifade eden Albayrak şunları anlattı: "2007 yılında bir ilimizde terör eylemi sonucu şehit vermiştik. Türkiye'nin her yerinde mitingler yapıldı. Biz de Erzincan'da miting hazırlıkları yapıyorduk. Jandarma istihbarattan geldiler, 'Bu mitingi seçimden önce yapın her türlü desteği verelim, maddi manevi her türlü yanınızdayız.' dediler. Jandarma görevlileri bize milliyetçi ve vatansever olarak geliyorlardı, öyle izlenim veriyorlardı. Şehit aileleri ile toplantı halindeydik. O sırada '3. Ordu Komutanı destek veriyor, miting yapalım' denildi. Ben de 'Ordu komutanı şimdiye kadar destek vermedi neden şimdi veriyor?' diye sordum. O akşam Bakan Binali Yıldırım'ın benimle görüşmek istediğini öğrendim. Bakan beyle konuşmamızda 'Halimcim bu mitingi yapmayın, sizi karşımıza geçirmek istiyorlar, Erzincan'ı karıştırmak istiyorlar, seçimden sonra yapın' dedi. Ben de bu memlekete hizmet veren bakanımızın isteğini kabul ettim."
 
Albayrak, 2006 yılında terör yandaşlarının şehir merkezinde provokatif çalışmaları sonrasında Erzincan halkının ayaklandığını, binlerce insanın o gün Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahalleye doğru nasıl yönlendirildiğine de açıklık getirdi. Yaşananlar hakkında Albayrak şu bilgileri verdi: "PKK'lılar caddeye çıkıp halkı huzursuz ediyorlardı, biz müdahale ettik. O gün Erzincan'da birileri toplumu Alevi mahallesine sürüklemeye çalıştı. Birileri 'Camiyi yaktılar, taşladılar' diyerek 'Hadi gidelim cemevini yakalım' çağrısında bulundu. Bir anda yaklaşık 2 bin kişi Alevilerin bulunduğu mahalleye doğru yürürken, 50 arkadaşımla birlikte bu grubun önünü kestik. Orada bir konuşma yaptım ve 'Alevi kardeşlerimiz burada oturuyor, onlarla bir sorunumuz yoktur, biz vatansever insanlarız. Bizim PKK ile mücadelemiz olur' demiştim. Bizi kullanmak istediler ama izin vermedik." Gizli tanık Efe, ifadesinde Erzin-can'da özellikle üniversite kaynaklı bir kavga çıkarılarak, şehirde gerilim ortamı oluşturulmak istendiğini söylemişti. Efe ifadesinde, şunları dile getirmişti: "İstihbarat şube müdürü, alay komutanı, 3. Ordu komutanı ve MİT bölge müdürünün bilgisi dahilinde sık sık toplantı yapıyorlardı. Beni birkaç defa bu toplantılara götürdüler. İlhan Cihaner başkanlığında yapılan toplantılardı bunlar. Burada o siviller kimlerdi? Alperen gençliğinin önde gelenlerinden Erzincan bölgesinde kilit ismi olan Ali Osman isimli soy ismini hatırlamıyorum mavi gözlü, şişman bir vatandaş vardı mesela sivil olarak. Erzincan'ı terk etti."
zaman