GAZİANTEP"te, 3 aylık eşi Mehmet Emin Özdede"yi (22), eski sevgilisi Hasan Doğan (20) ile arkadaşı Mehmet Boğan"a (20) öldürtmekten yargılanan Emine Özdede (20), suç ortaklarıyla birlikte ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Katil zanlıları ile azmettirici eşin, işlenen suçtan pişmanlık duymadıkları dikkate alınıp, verilen cezada indirim yapılmadı.
25 Ağustos 2007"de Gaziantep"in Kocaoğlan Mahallesi"nde oturan otomobil tamircisi Mehmet Emin Özdede"nin evlerinin yakınındaki tren yolunda cesedi bulundu. Boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenen Özdede"nin katil zanlılarını araştıran ve teknik takip başlatan polis, olay yerinde gözyaşı döken tamircinin 3 aylık eşi Emine Özdede"nin, eşini eski sevgilisi Hasan Doğan ile arkadaşı Mehmet Boğan"a öldürttüğünü ortaya çıkardı. Soruşturma sonucunda, Emine Özdede"nin sevgilisi Hasan Doğan ile tekrar birleşmek için kocasının öldürülmesini istediği anlaşıldı. Bu amaçla, zanlılar, kendi numaralarını gizleyerek Özdede"yi cep telefonundan arayıp, bozulan otomobillerini tamir amacıyla evinden aldıkları, boğazını keserek öldürdükleri, daha sonra kaza süsü vermek için cesedini tren yoluna koydukları, ancak, herhangi bir tren geçmeden cesedin bulunması üzerine bu planlarını tam olarak gerçekleştiremedikleri de saptandı. Zanlıların, cinayetin ardından bir süre saklanmak için bilezik ve para aldıkları da belirlendi.
"ECTASY ALDIM, GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM"
Tutuklanan, öldürülen tamircinin eşi ve 2 katil zanlısı Gaziantep 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde karar duruşmasına çıktı. Son sözleri sorulan sanıklardan Emine Özdede, verilecek cezaya razı olduğunu söyledi. Sevgilisi Hasan Doğan ise, uyuşturucu hap bağımlısı olduğunu belirterek, “Olay sırasında şuurum yerinde değildi. Ben hap kullanırım. Olay öncesinde de ectasy atmıştım. Gerisini hatırlamıyorum” dedi. Diğer zanlı Mehmet Boğan ise suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, zanlıları, "kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırdı. İşledikleri suçtan pişmanlıklarının görülmemesi nedeniyle cezalarında indirim yapılmadı.
Hasan Doğan ve Mehmet Boğan, öldürdükleri Mehmet Emin Özdede"nin cep telefonu ve parasını da gasp ettikleri için 3 yıl hapis cezasına da çarptırıldı.
Öldürülen otomobil tamircisinin babası Osman Özdede, “Adalet yerini buldu. Katiller cezalarını çekecek” dedi.