Samsun'da 20 yaşındaki gelini Y.S'ye tecavüz suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan 49 yaşındaki Mehmet S, Y.S'nin ´Islak elbiselerimi kuruturken, kayınpederim bana tecavüz etti´ deyince, duruşma salonunda kalp krizi geçirdi. Mehmet Y, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Yaylageriş Köyü'nde geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda, Y.S. eşi Bayram S.'nin (25) çalışmak için İstanbul'a gitmesi üzerine evde kayınpederiyle yalnız kaldı. İddiaya göre, Y.S, kayınpederi tarafından elleri ve ayakları bağlandıktan sonra tecavüze uğradı. Y.S buna rağmen olayı kimseye anlatmadı. Ancak bu yılın haziran ayı içinde yine tecavüze uğrayınca durumu önce kayınvalidesi Zehra S.'ye (45) yaşadıklarını söyledi. Ardından da Jandarmaya şikayette bulundu. Yakalanan Mehmet S tutuklanarak cezaevine konuldu. Ancak eşinden baskı gördüğünü iddia eden Y.S, duruşmanın görüleceği mahkemeye dilekçe vererek davasından vazgeçti. Cezaevinde 4 ay tutuklu kalan Mehmet Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tecavüz suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan Mehmet S, gelininin kendisine iftira attığını öne sürdü. Savunmasında, ôBen onu kızım gibi severdim. Kendisine elimi bile sürmedim. Ailesiyle benim aram bozulunca bana iftira attıö dedi.

Daha önce mahkeme verdiği dilekçede kayınpederinden şikayetçi olmadığını belirten Y.S ise katıldığı duruşmada Mehmet S'nin kendisine tecavüz ettiğini söyleyince herkesi şaşırttı. Eşinin baskısı sonucu daha önce şikayetini geri aldığını belirten Y.S, geçen yıl ekim ayında eşi Bayram S.'nin çalışmak için İstanbul'a, kayınvalidesinin de Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki yakınlarının yanına gittiğini anlattı ve ôBu yüzden kayınpederim ile aynı evde yalnızdık. Bir gece odama girdi, (yağmur yağıyor, kalk mısırları toplayalım, ıslanmasın) dedi. Bende kalktım. Birlikte mısırları topladık. Elbiselerim ıslandığı için sobanın yanına oturup sırtımı kurutuyordum. Bu sırada üzerime çullandı. Elbiselerimi çıkardı. Ellerimi ve ayaklarımı başörtüsüyle bağladı. Odada yatan küçük kızları duyar diye bağırdım ama kimse duymadı. Ağzımı da bağladıktan sonra bana tecavüz ettiö dedi. Olaydan 1 ay sonra eşinin, kayınvalidesiyle birlikte eve döndüğünü de belirten Y.S, ôBaşımdan geçenleri hem kayınvalideme, hem de eşime anlattım. Ancak bana inanmadılar. Kayınpederimin tacizleri bundan sonra da devam etti. Sonunda dayanamadım ve bu yılın haziran ayında jandarmaya şikayette bulundumö dedi.

Bu sırada gelininin anlattıklarını sanık sandalyesinde dinlerken birden fenalaşan Mehmet S., kalp krizi geçirince aniden yere düştü. Kalp hastası olduğu belirtilen Mehmet S.'ye önce Adliye Binası'ndaki doktorlar tarafından müdahalede bulunuldu. Ardından da 112 acil servis ekipleri tarafından muayene edilen Mehmet S. Ambulansla Samsun Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi. Mehmet S'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.