Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında geleneksel el sanatları alanında yapılacak yatırımlara 10 bin avro ile 400 bin avro arasında yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği veriyor. 

TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi yaptığı açıklamada; “Geleneksel el sanatları alanında ahşap işleri, metal işleri, cam işleri, seramik üretimi, çanak çömlek (toprak eşya, çömlek yapma), çinicilik, dokuma, hasır işi, sepet dokuma, müzik aletleri yapımı, keçe yapımı, kilimcilik, halıcılık, semer yapımı, taş işleme, dekoratif taş işi, sedef döşeme, kâğıt sanatları (hattatlık, ebru sanatı, tezhip), saraçlık, folklorik bebek ve giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, alçı işleri/tandır yapımı, dikişçilik, giysi dekorasyonu, nakış işleme, örgü, süpürgecilik gibi el sanatları sektörlerinde 10 bin avro ile 400 bin avro arası yatırımlarda yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği sağlayacağız. Yapılan yatırımlar, KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden muaf olacaktır. Bu sektörde faaliyet gösteren işletmelere atölye inşaatı yapımı desteği ile makine-ekipman desteği ve proje hazırlığı için hizmet alımı harcamalarını içeren yatırımlara destek veriyoruz” dedi.

El sanatlarıyla uğraşanları destekten faydalanmaya davet eden Çiftçi, “İnsanların zaman değiştikçe bu ürünlere ihtiyaçlarının azalması, bu ürünlerin yerine aynı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri başka ürünlerin piyasaya çıkmış olması, bu sanatları yapan kişilerin ekonomik devamlılığını sağlayamaması sektörden çekilmesine ve yok oluş sürecine girmesine sebep olmaktadır. Yöresel El sanatlarının desteklenmesi yoluyla yöre kültürünün yaşatılması, bu sektörlerin tekrar canlanarak ekonomik faaliyetinin artması ve kırsal alanların kalkınması için hizmet vermekteyiz. Hem ilimizin yöre kültürünün yaşatılması hem de geçimini sağlayan insanların hayatlarının idamesi için el sanatlarının desteklenmesi çok önemlidir. Bu alanlarda faaliyet gösteren ve yatırım yapmayı düşünen girişimcilerimizin, sanat ustalarımızın projelerini heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.
 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

 
habericiuygulamalar.jpg