Balgat 100. Yıl’da düzenlenen geceye TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlardan Nahit Menteşe, Cengiz Altınkaya, Aydın eski Valisi Muharrem Göktayoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ekmekçi, Kalkınma Bakanlığı’nda Genel Müdür olarak görev yapmakta olan Abdullatif Tuna, Menteşe Vakfı Başkanı işadamı Rasim Menteşe, Egem Platformu Kurucu Eş Başkanı Macit Mert, Karaözü Şahruh Dernek Başkanı Sayın Vedat Tatar ve Ankara’da yaşayan Aydınlılar katıldı.

foto_galeri.gif

Canlı müzik eşliğinde başlayan gece, Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Ender Vardar’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşması başında Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Vardar, henüz acıların soğumadığını, 301 vatandaşın acısını paylaştığını, maden kazasından dersler çıkararak bir daha böyle kazaların yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Vardar, “Düzenlediğimiz gecemizde hemşerilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği bu gibi etkinliklerle artırmak gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, başaramayacağımız hiçbir şey olamaz” dedi.

Konuşmasının devamında derneğin daha etkin bir şekilde Ankara’da yaşayan Aydınlılara Aydın’a yardımcı olabilmesi için sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Vardar, bürokraside etkin görevlerdeki bürokratların sayısının artırılması için çalışılması gerektiğini, gençlerin sahip çıkılması gerektiğini Aydınlıdan bu ülkeye zarar gelmeyeceğini ifade etti.

“ADRESİMİZ DEĞİŞTİ”

Derneğin kullanmakta olduğu ve mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresinde olan daireleri boşalttıklarını belirten Vardar, “Artık GMK Bulvarı 83/3 Maltepe adresinde faaliyet gösteriyoruz. Bu mekanın alınması için çalışmalara başladık. Bu mekanda öğrencilerimizin günün her saatinde karnını doyurabilir.

Bunun dışında da bu yıl EGEM Fuarı’nı yine gerçekleştireceğiz. Ancak Egem Platformu temsilcileri bizleri kızmasın. Ekim ayında Ankara’da ‘AYDIN Tanıtım Günleri’ni Valiliğim, belediyemiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve esnafımızla birlikte düzenleyeceğiz. Bu fuarda Aydın Salı Pazarında, Nazilli’nin Perşembe Pazarında ne varsa burada olacak” diye konuştu.

Vardar’ın ardından konuşan, TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlardan Nahit Menteşe ve Cengiz Altınkaya emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Aydınlı sanatçı Şirin Çilengir, sahne aldı. Çilengir’in orkestra eşliğinde söylediği ve babası İbrahim Çilengir’in de kemanla eşlik ettiği gecede Aydınlılar ege türküleriyle coştu.

Gecenin sonunda bu sene zeybek kurslarına katılan Aydınlılar arasından seçilen 11 Erkek ve 8 bayandan oluşan derneğin zeybek ekibi, Aydın Yöresi oyunlardan oluşan düzenlemeli gösterisini sundu.