Hollywood komedi sineması kadın kılığına giren ünlü komedyenlerle dolu. Başrolünde Adam Sandler'ın olduğu Jack ve Jill (Jack and Jill) de bunun son örneği. Yönetmen Dennis Dugan'la Sandler'ı 8. kez bir araya getiren filmin kadrosunda oyuncuya eşlik eden isimlerse Al Pacino ve Katie Holmes. Pacino filmde her ne kadar kendisini oynasa da, karşımıza aklını kaybetmekte olan, çatlak bir oyuncu olarak çıkıyor.
Senaryosu Bruce Almighty ve Click gibi filmlerin yanı sıra Amerikan komedisinin televizyondaki en uzun soluklu örneklerinden birine dönüşen Saturday Night Live'da da bazı skeçlere imza atan Steve Koren tarafından yazılan filmde,Katie Holmes da Jack’in eşi ve iki çocuğunun annesi Erin rolünde perdeye yansıyor.


Filmin konusundan kısaca bahsedersek; kahramanımız Jack, dışarıdan baktığımızda mükemmel bir hayata sahip olsa da, Jill isminde sinir bozucu bir ikiz kız kardeşe sahiptir. Her Şükran Günü'nde ağabeyi Jack'i ziyaret eden Jill'in davranışları Jack'in sabrını taşırmakta ve hayatını alt üst etmektedir. Son Şükran Günü ziyaretinin iki günlük bir hafta sonunu kapması beklenirken bir aya çıkması, ikiz kardeşlerin arasındaki sinirleri iyice gerer ve sonu kavgayla bitecek bir dizi olay başlar. Jill'in yanından ayrılmayacağını anlayan Jack de bir plan yapar ve kız kardeşini sadece evden göndermeye değil, onu bir daha hiç göremeyeceği bir yere, ülkenin diğer bir ucuna "postalamaya" çalışır.
Kamera arkasında hummalı bir çalışmanın yaşandığı Jack ve Jill 'in makyaj bölümünde Ann Pala, saç bölümünde Thomas Real ve kıyafet tasarımı bölümünde de Ellen Lutter bulunuyor. Ayrıca Sandler'ı iki kişi olarak seyrettiğimiz bölümlerde kendisine büyük iş düşen görüntü yönetmeni Dean Cundey, görsel efekt süpervizörü ve motion control teknisyeniyle yakın bir işbirliği içinde çalışarak bir kişinin hayat verdiği Jack ve Jill'i yaşayan iki farklı kişiye dönüştürdüler.
ABD'de 11 Kasım 2011'de vizyona giren film hakkında çıkan ilk eleştirilerin hiç de iç açıcı olmadığını belirtelim.

BEYAZPERDE