Çekim sonrası soruları yanıtlayan Senem Kuyucuoğlu, Ebru Hacıbedel, Ebru şam ve Begüm Yılmaz, gelecek planlarını, kazandıkları unvanları nasıl değerlendirmek istediklerini anlattı. Biri modacı olmak, diğeri saksofon eğitimi almak istediğini anlatarak farklı yollarda ilerleyeceklerini gösterdi.

Bazıları zaman geçirmeden zengin bir kocayla evlenir, bazıları model, oyuncu, haber spikeri ya da televizyon sunucusu olur, hatta bazen de şarkıcı... Kimilerinin ise sesi soluğu çıkmaz, mazbut hayatına devam eder. Acaba bu yılın Türkiye güzellerinin geleceği nasıl şekillenecek? Tempo Dergisi, Türkiye"nin en güzel dört kızıyla özel bir çekim yaptı, bu soruyu onlara sordu.

Miss Turkey 2009"un dört güzeliyle Çırağan Oteli"nde çekim yapmak üzere sözleşiyoruz. Otele ilk gelen, öğleden sonra defileye katılması gerektiğinden acele eden ikinci güzel Senem Kuyucuoğlu... Düz saçlarını at kuyruğu yapmış, kocaman güneş gözlüğü var. Siyah deri montu, bol jean pantolonu, spor ayakkabıları ve son günlerde hemen hemen herkesin boynunu süsleyen poşusuyla, rahat bir görüntü sergiliyor.

SAKSOFON EĞİTİMİ ALMAK İSTİYORUM

Henüz 18 yaşında ama bu katıldığı dördüncü yarışma... “Bir sene arayla yarışmaya giriyorum. O sırada çalışıyorum” diyor. Senem"in boyu 1.86 santimetre, bacak boyu ise 1.23... şu an Türkiye"nin en uzun bacaklı mankeni.

Senem poz vermeyi seviyor; bakışlarını, vücut dilini nasıl kullanacağını gayet iyi biliyor. Oyunculuk fikrine uzak değil ama “Eğitim almadan olmaz” diyor. Gönlündeki aslan ise konservatuvarda saksofon eğitimi almak. Zaten saksofon çalıyor dört yıldır.

MODELLİĞE DEVAM ETMEK İSTEMİYORUM

Üçüncü güzel Ebru Hacıbedel 25 yaşında... Almanya"nın Münster kentinde yaşıyor. Ekonomi eğitimi alıyor, kataloglar için az da olsa modellik yapmış ama devam ettirmek istemiyor. Ebru kendi halinde, olduğu gibi, sürekli sıcacık gülümseyen, içinden kötülük geçiremeyeceği her halinden belli biri. Tam bir cici kız.

BENİ TÜRKMENİSTAN BAKANI KEŞFETTİ

Birinci güzel Ebru şam da Almanya"dan... Solingen"de yaşıyor. Üçüncü güzel Ebru ile Almanca konuşuyorlar aralarında.

Ege Üniversitesi"nde halkla ilişkiler ve tanıtım okuyan dördüncü güzel Begüm Yılmaz, çizgi karakter Pocahontas"a benziyor. ıncecik fiziği, gür siyah saçları, iri gözleri, hokka gibi burnuyla o da çizilmiş gibi. Hayatının sekiz yılı babasının görevi nedeniyle Türkmenistan"da geçmiş.

Begüm"ü keşfeden, Türkmenistan Tekstil Bakanı. “Bakan annemi tanıyordu. "Neden mankenlik yapmıyor, fiziği çok uygun" demiş. İlk modellik derslerimi orada aldım. Nasıl yürüyeceğimi, duracağımı öğrendim” diye anlatıyor.

KİMİN GELECEĞİ NASIL ŞEKİLLENİR

Bu yılki Türkiye güzellerinin geleceği nasıl şekillenir? Bir günlük izlenim ne kadar doğru sonuç verir bilmiyorum ama, işte tahminler: Dört güzel arasından model olarak Senem Kuyucuoğlu patlar ki şimdiden tanınıyor. Ebru şam da modellik konusunda hızla ilerleyebilir, ama Senem ondan daha sosyal.
Senem moralini bozmadan “Yola devam” diyecek tiplerden, Ebru sıkılırsa çekip gidebilir. Üçüncü güzel Ebru Hacıbedel ışıltılı dünyadan uzak durur, ne zaman evlenir bilemiyorum ama eminim çok iyi bir eş ve anne olur. Dördüncü güzel Begüm Yılmaz ise bu kararlılıkla istediği gibi oyuncu olabilir. Tabii bu kadar oyuncu ve adayı arasında sıkı bir mücadele vermeyi göze alırsa!