Belediye Meclis Salonu"nda düzenlenen seminerde Aydın"daki 32 ilköğretim okulundan gelen 64 öğretmene ambalaj atıklarının geri kazanılması ile ilgili ÇEVKO Vakfı İletişim ve Eğitim Uzmanı Kaan Arda tarafından eğitim verildi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan ÇEVKO İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özkanlı Uslu, projeye destekleri nedeniyle Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na teşekkür plaketi verdi.
Eğitime çocuk yaşlarda başlamak gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Destekleri nedeniyle öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bu seminerin Türkiye ve Aydın için çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
“Gelecek İçin Geri Dönüşüm” adı verilen seminerde, okullarda öğretmenler vasıtasıyla çocukların çevreyi sevmelerinin sağlanması istendi.
ÇEVKO Vakfı tarafından okulda öğrencilere dağıtılmak üzere set halinde hazırlanmış “Çevreci Kedi Çevki ile Geri Kazanım”, “Katı Atıklar ve Kullanılmış Ambalajların Değerlendirilmesi” adlı resimli eğitici kitaplar ve yine çocukların ambalaj atıklarını atmayıp ayrıştırmalarını teşvik etmek için eğitim sertifikası ve tanıtım CD"si seminere katılan öğretmenlere verildi.
Ortak akıl ve öğretmenlerin destekleriyle gerçekleşecek olan bu projedeki amacın ülke ekonomisine katkı, Aydın"ın doğal yapısının ve doğal kaynaklarının korunmasın sağlanması olduğunu belirten Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü O. Derya Tıkır, “Evlerimizde ambalaj atıklarını çöpe atmayıp, ayrı bir torbada biriktirerek, bildirilen gün ve saatlerde belediye görevlilerimize teslim ederek ya da en yakın geri dönüşüm kutularına atarak, geleceğimize katkıda bulunabiliriz. Gelecek kuşaklara bırakılabilecek yaşanabilir bir Aydın için sürdürdüğümüz geri kazanım projemize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Unutmayınız, ambalaj atıkları çöp değildir. Çöpe atmayalım, ayrıştıralım, geleceğimizi geri kazanalım” şeklinde konuştu. -iha