Dünya otomotiv sanayisinin en büyük fuarlarından Frankfurt Otomobil Fuarı 64'üncü kez kapılarını açtı. Fuarın bu yılki sloganı ise ''Gelecek standart olacak'' şeklinde belirlendi. Özellikle fuar bu yıl ev sahibi Alman markalarının 'elektrikli otomobil' gösterilerine sahne oluyor. 
 
32 ÜLKE KATILIYOR 
Avrupa'daki krizin gölgesinde yapılan fuarda 94 yeni model görücüye çıkıyor. Fuara bu yıl 32 ülkeden bin 7 şirket katılıyor. Geniş bir alanda gerçekleştirilen fuarda toplam 7 bin 500 araç sergileniyor. Fuarda sergilenen araç ve aksesuarların değeri ise 3.5 milyar dolar. 
 
TÜRKLER LÜKS SEVER
Fer-Mas'ın Satış Müdürü Ferhat Albayrak, fuarda 433 bin euroluk fiyat etiketi bulunan Ferrari'nin 458 Spider modelinin Türklerden 6 adet, Maserati'nin henüz üretim aşamasındaki SUV modelinin ise 5 adet sipariş aldığını açıkladı. 
 
TRAFİĞE TEK KİŞİLİK ÇÖZÜM
Özellikle genç sürücüler ve kısıtlı bütçeler için şehir ulaşımında devrim yapabilecek tek kişilik otomobiller fuarın yıldızı oldu. Opel elektrikli mini aracı Opel RAK'ı, Wolksvagen de tek kişilik NILS modelini tanıttı. Her iki otomobilde kolay kullanımı ve küçük boyutlarıyla öne çıkıyor.
 
ÖZEL BÖLÜM AYRILDI
Sektörün geleceği olarak görülen elektrikli modeller özel bir holde sergilendi. Elektrikli otomobiller büyük bir ilgiyle incelendi.
takvim