Proje Kapsamında seçilen Denizköy İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri Didim Belediyesi Katı Atık Düzenleme Tesisi"ni ve Arıtma Tesisi"ni ziyaret etti.
Denizköy İlköğretim Okulundan 55, Cumhuriyet İlköğretim Okulu"ndan 51 öğrencinin öğretmenleriyle birlikte katıldığı gezide, öğrencilere Didim Belediyesi"nde görev yapan çevre ve su ürünleri mühendislerince bilgiler verildi. Katı atık düzenli depolama tesisinde öğrencilere toplanan atıkların geri dönüşüme nasıl geri kazandırıldığı ve geri dönüşümün ülke ekonomisi ve doğa için ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Depo sahasını gezen öğrenciler çeşitli sorular sorarak bilgiler aldılar. Ardından Didim Belediyesi arıtma tesisini gezen öğrenciler burada da evsel atıkların nasıl bir proses izleyerek denize deşarj edildiğini, az su tüketiminin neden gerekli olduğu konularında bilgi alarak tesisi gezdiler.
Geziye katılan öğrenciler ve öğretmenler Didim Belediyesi"ne, Didim Kent Konseyine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"ne başlatılan bu proje için teşekkür ederek “Yarından itibaren bizde okullarımızda geleceğimizi çöpe atmadan, geri kazanmak için çalışmalar başlatacağız.”sözleriyle projeye destek verdiler.
“PROJENİN İKİNCİ AŞAMASINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK.”
Projenin ikinci aşamasında çevre mühendislerince okullara gidilerek çeşitli bilgi broşürleri dağıtılacak ve çevre konulu kısa film gösterimi gerçekleştirilecek. Daha sonra okullara ortam kutuları verilecek. Öğrenciler bu kutularda cam, kağıt vs. olarak biriktirecekler ve belediye yetkililerince okullardan belli zamanlarda toplanacak. Alınan geri dönüşüm materyalleri tartılacak ve en çok geri dönüşüm materyali toplayan okula belediye tarafından ödül verilecek. Ayrıca, proje kapsamında hedef kitle sadece öğrencilerin olmadığı aynı zamanda ailelerde de bu bilinci oluşturulmaya çalışılacağı bildirildi.