Chelsea, Middlesbrough, Porto, PSV Eindhoven, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli kulüplerin de aralarında bulunduğu takımların katılacağı futbol turnuvasının açılış töreni tüm takım sporcularının katılımıyla 31 Mart tarihinde Saat 17.00'de Atatürk Meydanı'nda, açılış kokteyli ise tüm takım yönetici ve teknik sorumlularının katılımıyla Saat 18.00'de Kervansaray'da yapılacak.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 1. Uluslararası Kuşadası Kupası'nda geleceğin yıldız adaylarının dört gün boyunca mücadele vereceklerini belirterek, "Ülkemizde yeteri kadar maç yapma şansı bulamayan alt yaş kategorisindeki oyuncuların uluslararası bir turnuva deneyimi yaşamalarını amaçlayan turnuva, bu yıl ilk kez düzenlenecektir. Turnuva, Kuşadası'nı spor turizm cenneti haline getirmeyi amaçlayan ve gençlerin spor yapmalarını destekleyen Kuşadası Belediyesi ve Pro-Active Spor işbirliğiyle
gerçekleşecek; TFF'nin Türkiye'de futbolu yaygınlaştırmayı amaçlayan 'HERKES için FUTBOL' projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen 1280 sporcu futbolun birleştirici gücü etrafında toplanacaktır. Turnuvada maçlar Hotel Adakule, Kuşadası Özer Türk Stadyumu ve Karaova'daki TFF sahalarında oynanacaktır. 1997 doğumlu sporcuların katılacağı Elit ve 1998-1999 doğumlu sporcuların mücadele edeceği Premier olmak üzere iki ayrı kategoride maçlar gerçekleştirilecektir. 1 Nisan'da her iki kategoride de grup maçlarıyla
başlayacak olan turnuva 4 Nisan'da Özer Türk Stadyumu'nda yapılacaktır. Elit kategori final maçları ve ödül töreniyle sona erecektir" dedi.

GELECEĞİN YILDIZLARI KUŞADASI'NDA OLACAK
Kuşadası'nda bu kez 7 farklı ülkeden 64 takım, futbolun birleştirici gücü etrafında bir araya gelecek. Elit Kategori grup ve sıralama maçları Özer Türk Stadyumu ve Hotel Adakule çim sahalarında, Premier Kategori grup maçları Kuşadası TFF suni çim sahalarında oynanacak. Elit kategori final maçları ve ödül töreni ise Özer Türk Stadyumu'nda gerçekleşecek.
Chelsea, Middlesbrough, PSV Eindhoven, Porto, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor'un aralarında bulunduğu 24 takım Elit Kategori'de mücadele edecek. 6'şar takımlı 4 grupta ekipler sahaya 11 kişilik kadrolarla çıkacak. 1997 doğumlu sporcuların katıldığı kategoride maçlar 25 dakikalık tek devre halinde oynanacak.
40 ekibin yarışacağı Premier Kategori'ye ise 1998-1999 doğumlu genç sporcular katılacak. 8'er kişilik kadrolarla oynanacak maçlar 20 dakika sürecek. Bu kategoride ise takımlar 8'erli 5 grupta mücadele edecek. "HERKES için FUTBOL" kapsamında 12 yaş altı sporculardan oluşan bu kategoride sıralama yapılmayacak. Gençlerin mümkün olduğunca rekabet duygusu ve baskısından uzak kalmaları amacıyla skor tutulmayacak. Takımlar kendi gruplarında yer alan diğer ekiplerle mücadele edecekler.
01-04 Nisan tarihleri arasında dört gün sürecek turnuvaya grup maçlarıyla başlanacak. İlk iki gün, iki kategoride oynanacak grup maçlarının ardından Elit Kategori'de 03 Nisan'da sıralama maçları, 04 Nisan'da ise final müsabakaları gerçekleşecek. Premier kategoride ise grup maçlarına devam edilecek. Final maçlarının ardından düzenlenecek ödül töreniyle turnuva sona erecek.

Elit Kategori Katılımcı Takımlar:
Altay, Ankaragücü, Ankaraspor, Azerbaycan Gebele Futbol Kulübü, Berlin BJK, Beşiktaş, Buca Genç, Bursaspor, CSA George Hagi Futbol Akademisi, Chelsea , Çanakkale Dardanelspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, İzmirspor, Middlesbrough , M.Turgutluspor, Nijerya BJK, Porto , PSV , Samsunspor, Trabzonspor ve TSV Kleinburgwedel

Premier Kategori Katılımcı Takımlar:
1907 Gençlik (İzmir) , Altay, Amsterdam BJK Futbol Okulu , Ankaraspor , Antalya Şöhretler Futbol Takımı, Aydın Atça Belediyespor , Aydın Işıklı Demirspor , Aydın Işıklı Demirspor 2, Aydın Köprülüspor, Aydın Sağlıkspor, Aydın Umurlu Belediyesi, Aydın Yıldızspor, Balıkesir Susurluk 5 Eylül Spor Kulübü, Berlin Bjk Futbol Akademisi, Buca Genç Futbol Akademisi, Bursa Karamanspor, Bursaspor, Denizli Eğitim, Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul Damlaspor, İzmir Fenerbahçe Futbol Okulları, İzmirspor, Karamürsel
İdmanyurdu, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Konak Belediye Spor, Kuşadası A, Kuşadası B, Kuşadası GS Futbol Okulu, Kuşadası Trabzonspor Futbol Okulu, Kuşadası Yıldız Fener, Manisa Akhisar Belediyespor, Manisa MEM Takımı, Marmaris Belediyesi GSK, Nazilli Belediyespor Beyaz, Nazilli Belediyespor Siyah, Ödemiş Emniyetspor, Samsunspor, Sporland Futbol Okulları, Tanju Çolak Futbol Akademisi ve Uşak Selvioğluspor (İHA)