Hünerlerini düzenledikleri sergiyle sergileyen minikler, birbirinden güzel ve etkileyici yüzlerce eser ve projelerini Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi ve Kültür Sayarı'nda Aydınlıların beğenisine sundu.
2007 yılı Eylül ayında faaliyetlerine başlayan ve alanında Türkiye'nin ilk projelerinden bir tanesi olama özelliğini taşıyan Aydın Dahi Çocuklar Kreşi ve Kulübü'nde, okul öncesi ve 6-7 yaş grubundaki öğrenciler eğitim görüyor. Üstün ve özel yetenekli çocukların tespit edilmesi ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda, çocukların ilgi, istek, yeterlilik, yetenek ve ihtiyaçları tespit edilerek belirlenen eksik yönlerin tamamlanması için destek eğitimleri veriliyor. İlk eğitim-öğretim yılını 30 Haziran 2008 tarihinde tamamlayacak olan projeye katılabilmek için, Türkiye'nin değişik bir çok ilinden başvurularının geldiği ifade ediliyor. Mevcut öğrencilerin bir üst sınıfa aktarılacağı sistemde, alt gruplara öğrencilerin sınavla alınacağı ve aday başvurularının değerlendirilmeye başlandığı belirtildi.
Yürütülen çalışmalar ve düzenlenen sergi hakkında bilgiler veren Aydın Dahi Çocuklar Kreşi ve Gündüz Bakımevi Müdüresi Arzu Demir, sergide öğrencilerin geçen 7 aylık süre içerisinde ürettikleri projelerin sergilendiğini söyledi. Öğrencilere sanatın uygulamaları ve kuramsal disiplini hakkında bilgi vermek amacıyla serginin düzenlendiğini açıklayan Demir, “Kurumumuzda uzman eğitmen kadromuzla, çeşitli yetenekleriyle ulusal ve uluslar arası alanda temsil becerisine sahip olabilecek çocuklarımıza destek eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimizin bireysel anlamda projeler üretebilmelerini sağlayacak imkanlar sağlıyoruz. Ayrıca çocukların sanatsal anlamda gelişimlerini sağlamak amacıyla yakın çevrede inceleme ve araştırma gezileri düzenliyoruz. Özel yöntem, araç ve gereç kullanılarak gerçekleşen eğitmelerimizle bilgi, beceri, sezgi, gözlem, araştırma ve uygulama yeteneklerini geliştirerek, örgün çalışmaların ortaya çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi.