Bir çok kez tehdit alan, özellikle konutunun önüne kurşun bırakılması ve boşaltılması gereken bir dernek binasına bırakılan tabutlardan sonra Aydın Valiliği"nin talimatıyla daha sıkı korunan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ne tabut, ne kurşun, bizi güzel Aydın için aldığımız kararlardan hiçbir şey geri döndüremez” dedi.

Aydın"da bir çok ilklere imza atan ve yaklaşık bir asırlık Aydın Belediyesi"nin ilk bayan Reisi unvanına da sahip olan Özlem Çerçioğlu, en büyük destekçisinin halk olduğunu ve yaptığı her şeyi de halk için yaptığını söyledi. Seçildiği günden bu yana her zaman Aydın sokaklarında bazen tebdili kıyafet ile bazen de Belediye Başkanı gibi dolaşan Özlem Çerçioğlu halktan yoğun ilgi görüyor. Son icraatlarından dolayı memnuniyetini dile getiren pek çok vatandaş, bazen telefonla, bazen internet aracılığı ile bazen de bizzat başkanın makamına giderek teşekkürlerini belirtiyor. Başkan sokağa çıktığında ise, vatandaşlar mutlaka kendisine çiçek vererek teşekkür ediliyor.

Kesinlikle yasanın dışına çıkmadığını ve en büyük gücü de halkın desteğinden aldığını belirten Başkan Çerçioğlu, ne evinin önüne bırakılan kurşunların ne de tahliyesi yapılacak dernek binasına bırakılan tabutların kendilerini aldıkları kararlardan vaz geçiremeyeceğini yineledi. Son günlerde gündemden düşmeyen ve yıkımı gerçekleştirilen 23 adet cep telefonu dükkanının hiçbir ihaleye çıkılmadan gelişi güzel verildiğini ve bu büfelerin de aylık 50 TL"ye kiralandığını söyledi.

“KALDIRIMLARI VATANDAŞA AÇTIK”

Aydın"da vatandaşların tepkisini çeken büfelerin yıkılması kararını halktan gelen talepler doğrultusunda aldıklarını dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Aydın kentine baktığınızda caddelerde çarpık bir yapılaşma olduğunu herkes görebilir. Maalesef sokaklarda düzensizlik, plansızlık var. Bunun en büyük sebebi de gelişi güzel yapılan büfeler. Bizim şuana kadar yaptıklarımız hukuka uygun işler. Hukuka karşı gelmemiz mümkün değil. Yıkılan 23 adet cep telefonu işletmesinin de Koruma Kurulu tarafından alınmış yıkım kararları var. Burası 10 yıldır işgalci konumundaydı. Bu büfeler vatandaşa tahsis edilirken, hiçbir ihaleye çıkılmamış, gelişi güzel aylık 50 TL karşılığında kiraya verilmiş. Ben onların esnaf olmasını istiyorum. Düzenli dükkan açıp, devlete vergi vermelerini istiyorum. Maalesef caddelerimiz yürünemez konumdaydı. Bu konuda vatandaşlardan çok şikayet aldık. Ve olması gerekeni yaptık. Kaldırımlara vatandaşa açtık” diye konuştu.

“BİZ GEÇMİŞİ DEĞİL GELECEĞE BAKMAK ZORUNDAYIZ”

Büfelerin geçmişi ile ilgili olarak kimseyi sorgulamadıklarını ve sadece daha güzel bir Aydın Kenti için geleceğe baktıklarını kaydeden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Geriye bakmak zaman kaybıdır. Geçmiş dönemlerde bir takım yanlışlar yapılmış. Fakat bu hataları irdeleyerek zaman kaybedemeyiz. Bizim işimiz gereksiz teferruatlara bakmaksızın, ileriyi düşünmek. Bizim işimiz Aydın"a ne kazandırabiliriz bunun mukayesesini yapmak. Aydın"ın ve Aydınlının boş yere zaman harcamaya tahammülü yok. Aydın her şeyin en iyisine layık” ifadelerine yer verdi. Aydın Belediyesinin faaliyete soktuğu veya faaliyetine son verdiği her türlü işlem konusunda vicdanım rahat. Aydın"da bugüne kadar göz yumulmuş ne kadar yanlış varsa hepsini düzelteceğiz. Bunun için ne gibi bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu ödemeye hazırız. Ben Aydınlının hakkını savunmak, ve Aydınlıyı daha refah, daha güzel bir şehirde yaşatabilmek için buradayım” dedi./iha