CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin fındık üretiminde dünyada bir numara olduğunu ancak fındık fiyatlarının Hamburg'da belirlendiğini belirterek, ''Size söz veriyorum, CHP iktidarında fındığın borsası Türkiye'de, Karadeniz'de olacak.

Fındığı birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz'' dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze mitingi sonrası ilk olarak Kocaeli'ye, ardından da Düzce'ye geçti. Ziyaret ettiği yerlerde esnafı gezen Kılıçdaroğlu, yurttaşlarla da sohbet edip fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, Düzce'de Konuralp beldesini de ziyaret etti.

Düzce'den Akçakoca'ya geçen ve burada da esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, parti otobüsü üzerinden meydanda toplanan yurttaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olarak Akçakoca'ya ikinci kez geldiğini ve halka seslendiğini belirterek, Akçakoca halkının yürekli insanlar olduğunu söyledi.

Siyasette yola çıkarken halkın iktidarını kuracaklarını ve halk için çalışacaklarını söylediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Projelerimizi biliyorsunuz, medyada tartışılıyor. Projelerimiz AK Parti'nin korkulu rüyası haline geldi. Aile sigortasını anlattık, yoksul ailelerde kadına 600 lira aylık vereceğimizi söyledik. Bunlarda panik başladı. Akçakoca'dan tüm Türkiye'ye söz, 600 lira en az tutar, bu miktar bin 200 liraya kadar çıkıyor'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, askerlik süresini de 9 aydan kademeli olarak 6 aya indireceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, binlerce gencin askerlik görevi için beklediğini ifade ederek, ''21 günde kısa dönem askerlik yaptıracağız. Parası olandan bedelli, parası olmayandan hiçbir ücret alınmayacak. O bedelli olanlardan alınan ücretlerle üniversite öğrencilerine yurt yapılacak. Buna da kızıyorlar, 'Vay efendim memleketi kim savunacak'. Senin oğlun 21 gün askerlik yaparken hiç aklına gelmedi mi bu memleketi kim savunacak diye'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, ilçede yurttaşlarla çay içerken bir kişinin kendisine ''fındığın hali ne olacak'' diye sorduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Türkiye, dünyada fındık üretiminde bir numara. Ancak fındık fiyatları Hamburg'da belirleniyor. Size söz veriyorum. CHP iktidarında fındığın borsası Türkiye'de, Karadeniz'de olacak. Fındığı birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz. Biz Ecevit'in geleneğinden geliyoruz. Verdiğimiz sözü tutarız. Fındık üreticisinin alın terinin değerini ona vereceğiz.''

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında birilerinin değil, halkın zengin olacağını kaydetti.

Her gün 16 saat gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, yurttaşlardan da günde 10 dakikalarını ayırarak CHP'nin projelerini anlatmalarını istedi.

'Bir partiyi alaşağı edeceğiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze'de düzenlenen ''Taşeronlaşmaya Dur De'' mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin referandum öncesi ''Anayasa'yı değiştireceğiz. Bu 12 Eylül Anayasası, 12 Eylülcülerden de hesap soracağız'' dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Hesap sordular mı? Sorabilirler mi? Hayır... 12 Eylül ürünü olan bir parti 12 Eylülcülerden, darbecilerden hesap sorabilir mi? Ben de biliyorum soramaz, siz de biliyorsunuz, soramaz. Artık sözümüzü bütün Türkiye'de söyleyeceğiz. 12 Eylül ürünü olan bir partiyi alaşağı edeceğiz, 12 Haziran'da yapacağız bunu.''

Gebze'nin alın terinin ve 90 gündür grev yapıp hakkını almak isteyenlerin kenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kendilerinin de alın terinin partisi olduğunu ifade etti.

Gebze'nin, CHP'nin en az oy aldığı ilçelerden biri olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ancak kabahatin kendilerinde olduğunu, Gebze'ye gelmediklerini, Gebzeliyle tokalaşmadıklarını, sohbet etmediklerini, ''Arkadaş sizin ne derdiniz var?'' demediklerini söyledi.

Yeni projelerini açıklayınca AK Parti'nin ezberinin bozulduğunu savunan Kılıçdaroğlu daha açıklayacak projeleri bulunduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

''Diyorlar ki 'Bu, seçim yatırımı'. Allah aşkına onların yaptığı ne? Biz ne yapıyoruz? Diyoruz ki 'İktidar olduğumuzda bunları yapacağız' diyoruz. Kimin sözü bu? Unutmasınlar Kemal'in sözü. Halkın Kemalinin sözü bu.

Her yerde söyledik, yine söyleyeceğiz. Çekinmeden, korkmadan, yılmadan, baskılara direnerek söyleyeceğiz. 'Biz halkın partisiyiz' diyeceğiz. 'Halktan yana politika izleyeceğiz' diyoruz. Biz dedik ki 'aile sigortasını getireceğiz'. 'Vay efendim parayı nereden bulacaksınız?' Yedi sülalene para bulurken hoş da vatandaşa gelirken mi para yok?''

Aile sigortası uygulamasını başlatacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP'nin verdiğini kadınların unutmamasını isteyerek, ''Siyasi özgürlük verdi onlara, şimdi ikinci büyük devrime adım atıyor.

Onlara şimdi ekonomik güvence vereceğiz. Her evin asgari geliri 600 TL olacak ve kadının banka hesabına yatacak bu para'' diye konuştu.

Referandumda yapılan değişiklikle bir işçiye ikinci bir sendikaya daha üye olabilme hakkının verildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Allah aşkına, bir sendikaya üye olanın zaten işine son veriyorlar. Sen arka çıkıyor musun, diyor musun, 'Arkadaş, bu işçi sendikalaştı diye niye atıyorsun?' diye hesabını soruyor musun?'' dedi.

İktidara gelmeleri durumunda emekten ve haktan yana bir düzen kuracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Anayasa'da ve yasalarda sendikalaşma özgürlüğü, grev ve toplu sözleşme yasaları bulunduğunu, o yasaları getirenin de eski liderleri Bülent Ecevit olduğunu kaydetti.

Örgütlü toplumu CHP'nin kuracağını bildiren Kılıçdaroğlu, ''Bayan kardeşlerime söz veriyorum. Bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek halkın iktidarında'' diye konuştu.
Taşeronlaşma ile kölelik düzeninin getirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Taşeronlaşmaya Hayır'' dediklerini ifade etti.

Gebze'nin emeğin ve işçilerin başkenti olduğunu bu nedenle ''Taşeronlaşmaya Hayır'' demek için Gebze'yi seçtiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Onun için beraberiz. Yüreğimiz beraber atmalı, aydınlık Türkiye'nin geleceği için atmalı'' dedi.

'İşçinin geleceği biziz'

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında sendikaların sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek demokrasiyi getireceklerini, 4B ve 4C uygulamalarına son vereceklerini belirtti. ''İşçi işçidir, sendikalıdır. CHP iktidarında işçi, işçi olduğu için gurur duyacaktır'' diyen Kılıçdaroğlu, işçiyi sendikasının içinde eski görkemli günlerine kavuşturacaklarını söyledi.

Cem Karaca'nın bir türküsü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''İşçisin sen, işçi kal. Giy dedi tulumları, diyor. İşçi kardeşlerim giyin tulumlarınızı 12 Haziran'da Türkiye'ye demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz'' dedi.

AA