Alınan randevu ile 26 Mayıs Salı günü saat 11.00"de TARİŞ Pamuk Birliği"ne Söke"den Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Kooperatif Birlik Temsilcisi Beliğ Azbazdar, Söke Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert ve Üyeleri ile Ege Çiftçiler Derneği (EÇD) Başkanı Dr. Hulusi Tanman ve EÇD Yönetim Kurulu ve yine Pamuk Birliğinde önceden Başkanlık yapmış Mehmet Karakaş ve Muhammet Oğuz"un bulunduğu heyet ile gittiklerini ancak karşılarında Pamuk Birliği yönetiminden kimseyi göremediklerini ve üzüldüklerini belirten Sökeli üretici temsilcileri; yaptıkları çağrı ile TARİŞ Pamuk Birliği"ni Söke"ye davet ediyor.
Yapılan açıklamada; “Ziyaret amacımız yalnızca Söke'nin beklediği yaklaşık 6 milyon TL"lik alacak veya gübre dağıtım sorunlarını tartışmak ve görüşmek değil, TARİŞ'in borçlarının nasıl ödeneceğini ve sezon sonu alımlarının ne şekilde yapılacağını, hatta yapılıp yapılamayacağını en yetkili organ olan yönetim kurulunuzdan öğrenmekti. Söke çiftçisi aylardır beklediği alacaklarının ödenememesi ile sabrının sonuna gelmiş ve TARİŞ'in ne gibi bir çözüm üreteceğini öğrenmek ve bilmek arzusu ve durumundadır. Sivil Toplum Kuruluşları büyük baskı altında olup. Söke Kooperatifinde ve hatta Birlikte hiç arzulanmayan tepkiler ve olaylar her an olabilecektir. Bütün bu sorunların karşılıklı tartışılması arzumuz maalesef anlayamadığımız ve bir anlam veremediğimiz davranışınızla yerine getirilememiştir” denildi.
Sökeli üreticilerin artık TARİŞ Pamuk Birliği yöneticilerinden cevap bekledikleri ve sabırlarının kalmadığının açık ve net şekilde ifade edildiği açıklamada; “İfade ettiğimiz sorunları birinci elden açıklamak ve konulara çözüm önerilerinizi ifade etmenize imkan sağlamak üzere Yönetim Kurulunuzu eksiksiz olarak en geç 01.06.2009 tarihinde, Söke TARİŞ'te saat 11.00'de yapılacak toplantıya beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.