5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun 8 inci maddesine göre; bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturuluyor.
34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşan Güney Ege Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu'nun üyelerinin görev süreleri 4 yıl olup, bu süre 25 Temmuz 2013 tarihinde sona erecek. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında dengeli bir temsil sağlanmak üzere Kalkınma Kurulu üyeleri yeniden belirlenecek. Bu aşamada başvurular şahıs bazında değil kurum bazında alınacak.
Yeniden belirlenecek kalkınma kurulu üyeleri arasında yer almak isteyen kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının konuyla ilgili taleplerini başvuru formunu doldurarak en geç 26 Mart 2012 tarihi mesai bitimine kadar EGS PARK Kongre ve Kültür Merkezi 20085 Denizli ve 0 258 371 88 47 faks numarasına ulaştırmaları gerekiyor.
Ajans tarafından başvuru formunda son beş yılda yürütülen ulusal/uluslararası kuruluşlarca desteklenen proje bilgileri, son beş yılda yürüttüğü temel kalkınma faaliyetleri bilgileri sorulurken kalkınma kurulu ile ilgili bilgiler, bilgiye nereden, ne şekilde erişildiği ile kalkınma kuruluna üye olma nedeninin belirtilmesi isteniyor.