Aydın, Muğla ve Denizli illerinin valisi, belediye başkanları, il genel meclisi başkanlarının ve ticaret odası başkanlarının katıldığı toplantıda üç ilin güç birliği oluşturmasına karar verildi. Kalkınma ajansının üç ili kapsayan bölgeye katkısı olması için 3 ayrı il olarak değil, tek bölge olarak çalışma yapması gerektiği vurgulanan toplantıda, kalkınma ajansının 2010 yılı bütçesi 15 milyon TL olarak açıklandı.

Aydın Valiliği Encümen Salonunda Denizli Valisi Yavuz Erkmen başkanlığında toplanan GEKA Yönetim Kurulu Toplantısına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GEKA Başkanı Denizli Valisi Yavuz Erkmen, kalkınma ajansının kuruluş aşamasını tamamlamak üzere olduklarını söyledi. 2010 Mayıs ayı itibariyle ajansın nelere destek vereceğini yavaş yavaş belirlemeye başlayacaklarını kaydeden Erkmen, amaçlarının bölgenin kalkınmasında ajansı en iyi şekilde kullanabilmek olduğunu dile getirdi. Bölgenin kalkınması için çözüm, proje arayışı içinde olunması gerektiğini dikkat çeken Vali Erkmen, “Ajans bazında hiçbir il bir birinden üstün değil, üç il birbirinin tamamlayıcısı konumundadır. 2010 yılı Mayıs ayı gibi somut projelerle vatandaşın karşısına çıkmayı planlıyoruz. İnşallah yaptığımız işler bölge halkının yararına olacak. Undan sonra her il yöneticisi kendi iliyle ilgilendiği kadar bölge illerinin kalkınması için çaba gösterecek. Bu aşamadan sonra Aydın-Denizli ve Muğla illeri bir bütündür. Ajansımızın temel amacı üç ili bir bütün şeklinde görüp güç birliği oluşturmak” şeklinde konuştu.

2010 BÜTÇESİ 15 MİLYON TL

Güney Ege Kalkınma Ajansı"nın bütçe gelirleri hakkında da bilgi veren Vali Yavuz Erkmen, “Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ajansımızın bütçesi için 15 milyon TL ödenek ayırdı. Bunun yanı sıra bölge belediyelerin, özel idarelerin, ticaret ve sanayi odalarının 2007 gelirlerinin yüzde 1"lik kısmı da ajansa aktarılacak. Böylelikle ajansın bütçesi daha da yükselecek. Ajansın kurulma aşaması tamamlandıktan sonra öncelikle hangi alanlardaki projelere destek vereceğimizi belirleyeceğiz. Bu projeler öncelikle bölge illerinin çıkarları doğrultusunda olacaktır. Projeler tarım, turizm, hayvancılık, jeotermal gibi değişik alanlarda olabilir. Desteklenecek projeler 3 ilin ortak menfaatleri doğrultusunda da olabilir, yada ilin kendi bünyesindeki bir konu üzerinde de olabilir” şeklinde konuştu.
GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapılan basın açıklamasının ardından, basına kapalı olarak devam etti.