GEKA Uzmanları Barış Kıyak, Dilşad Erkek ve Zeynep Gök’ün GEKA’yı temsilen katıldığı toplantıya Akköy ilçesinden Kaymakamlık, Belediye, çeşitli kamu kurumları, STK'lar, köy muhtarları ve diğer katılımcıların da bulunduğu bir ekiple çalışma yapıldı.
Çalışmaya katılan toplumun değişik kesimlerinden katılımcıların, yaşadıkları ilçeye ilişkin görüşlerini kendileriyle paylaştığını dile getiren Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birim Başkanı Barış Kıyak, bu çalışmayla ilçenin ekonomik, çevresel, sosyal ve kültürel açıdan fotoğrafının çekildiğini ve çalışmanın ilçenin gelişimi ve geleceğine ışık tutacağını vurgulayarak, “Bu çalışman GEKA’nın yeni dönem ‘Bölge Planı’ çalışmalarında girdi olarak kullanılacak. Her ilçe için önemli bir kaynak ve stratejik planlama için bir rehber niteliğinde olan bu analiz GEKA’nın faaliyet alanındaki tüm ilçeler için uygulanacak” dedi.
Çalışma sonucunda Akköy ilçesinde zeytin, yonca, mısır, nar ve kekik gibi tarım ürünleri ve hayvancılığın ilçenin güçlü yanları olduğu, ancak ilçede soğuk hava deposunun olmaması, sulama maliyetlerinin yüksekliği ve süt işleme tesisinin bulunmaması gibi hususların İlçenin zayıf yönleri olarak ortaya çıktığı açıklandı.
Akköy’de istihdam olanakları, ticaret, sosyal faaliyetler ve diğer bir çok boyut katılımcılar tarafından tartışılırken; Denizli’nin büyükşehir olması durumunda ilçenin daha fazla hizmetten faydalanabileceği ancak bu gelişmenin ilçe merkezindeki hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceği belirtildi.