Seçimlerinden önce ortaya attığı, "367 gereklidir" tezi siyasi kaos çıkaran Kanadoğlu, AK Parti"yi 'kapatılmakla' tehdit etti ve geçmişten iki örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce ortaya attığı "367 gereklidir" teziyle, ülke gündemini gerip siyasi kaos oluşmasına sebep olan Sabih Kanadoğlu, Ak Parti"yi kapatılmakla tehdit etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce ortaya attığı "367 gereklidir" tezinin CHP tarafından işletilmesiyle, siyasi kriz çıkaran Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, şimdi de AK Parti"yi kapatılmakla tehdit etti. AK Parti"ye Refah Partisi ve Fazilet Partisi"nin nasıl kapatıldığını örnek olarak veren Kanadoğlu, tarihten ders almayanların aynı olaylar yaşayacağını ileri sürdü.

"Yakın geçmişte iki siyasi parti dini siyasete alet ederek laikliğe karşı geldikleri için ve türbanı savundukları için kapatılmıştır.” diyen Kanadoğlu, siyasi partilerin anayasa hükümlerinin içerisinde faaliyet bulunması gerektiğini belirterek, “Laikliğe ilkesine aykırı eylemde bulunursanız, siz kapatılmayı hak edersiniz" dedi.

Anayasa'nın 10'uncu ve 42'nci maddesinde yapılan değişikliklerin aslında doğrudan Anayasa'ya karşı yapılan bir hile olduğunu iddia eden Kanadoğlu, değişikliklerin türbanı doğrudan doğruya serbest bırakmayacağını da ileri sürdü.

Milliyet"te yer alan habere göre, anayasada yapılan değişikliğin, cumhuriyetin temel ilkelerinin de temeli olan laiklik ilkesini arkadan dolanmaya çalışmak olduğunu ifade eden Kanadoğlu, şu anda bazı üniversitelerde kız öğrencilerin türbanla okula girebilmesi ile ilgili olarak ise "Bu üniversitelerin yöneticiler `görevi kötüye kullanma suçu' işliyorlar. Üniversitelere türban ve başörtüsü sokmamaları gerekir" dedi.

Açıklamasında, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı da eleştiren Kanadoğlu Özcan için "YÖK Başkanı suç teşkil edeceğini bir an bile düşünmeden rektörlere Anayasa Mahkemesi kararlarını gözardı etmelerini ve bunu uygulamamalarını söyleyecek kadar kendi rengini ortaya koymuştur " dedi.

Haber 7