Ziyaret öncesi Yunanlı ziyaretçiler Didim Belediyesince hazırlanan ve Belediye duvarlarına asılan yılar önceki Didim fotoğraflarını uzun uzun inceleyip bilgi aldılar. Yunanistan"ın Kavala kentinden gelen ziyaretçiler Belediye Başkanı Mümin Kamacı"yı ziyaret etmeden önce Didim Belediyesince aslı bozulmadan düzenlemesi yapılan eve Didim Belediyesi duvarlarına asılan Didim"in eski fotoğraflarını incelediler. Ziyarette fotoğrafları inceleyen Yunanlılar dedelerinin evlerinin bulunduğu fotoğrafları uzun uzun incelediler.
Ardından Belediye Başkanı Mümin Kamacı"yı ziyaret eden Yunalılar, Belediye bünyesinde yer alan fotoğrafları derneklerinde asmak üzerine birer örneklerini istediler. Başkan Kamacı"da bu konuda kendilerine yardımı olacağını söyledi.
Ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Başkan Kamacı “Her yıl bu ziyaretler karşılıklı yapılıyor. Biz kendilerini ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bu ziyaretler her iki taraf için olumlu adımların atılmasına sağladığına inanıyorum.”dedi.
Ziyaretin sonunda Yunanlı heyet ve Belediye Başkanı Kamacı eski fotoğrafları incelerken, Başkan Kamacı küçüklüğün geçtiği bu fotoğraftaki yerlerle ilgili çevirmen aracılığıyla Yunanlılara bilgiler verdi.