CHP lideri Baykal, stent takılan Cübbeli Ahmet Hoca"yı arayarak telefonla geçmiş olsun dileğinde bulunduğu iddialarına karşılık, şöyle dedi: Başkasının aracılığıyla yapılmış bir telefon konuşması. Karşıma çıkan bir insani mecburiyet.

ANKARA- BU iddiayı bir gazete, önceki gün “Baykal, Cübbeli"yi aradı” başlığıyla verdi. Gazetenin haberine göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 3 ay önce damarına stent takılan İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü"yü (Cübbeli Ahmet Hoca) arayarak, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Haberde, “Cemaatlere karşı sert duruşuyla bilinen CHP lideri Baykal"ın bu jesti "CHP"nin Çarşamba açılımı" açılımı olarak yorumlandı” denildi. Haberde ayrıca, “CHP 29 Mart yerel seçimlerinden önce de çarşaf açılımını gerçekleştirmiş, ancak seçimlerden sonra rafa kaldırmıştı. Baykal, çarşaf ve türbanlı kadınlara parti rozeti takarak, tüm kesimlerin partisi olduklarının mesajını vermişti” ifadelerine de yer verildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün NTV"de canlı yayında, bu iddiasını gündeme getirdi. Arınç, “İnanmayacaksınız belki ama Sayın Baykal, birkaç gün evvel Cübbeli Ahmet Hoca"ya da telefon açarak "Geçmiş olsun beyefendi" dedi. Gazetelerde okudum” dedi ve şöyle devam etti: “Cübbeli Ahmet Hoca efendiyi biliyorsunuz. Biz onu yanımıza alsak, birlikte bir fotoğraf sergilesek, başımıza neler geleceğini az çok tahmin ediyoruz. Ama bir televizyon kanalı neredeyse kadrolu yorumcusu yaptı. Her hafta programlara çıkartıyor ve bu hoca efendinin incilerini gülerek izliyor ve izlettiriyorlar. Demek ki tehlike olmaktan çıkan bazı şeyler var Türkiye"de...”

"İnsani mecburiyet"

Baykal dün iddialara ilişkin VATAN"a konuştu. Baykal, iddialara ilişkin şunları belirtti: “Aylar önce evdeyken telefonum çaldı. Eskiden tanıdığım, CHP"li olmayan bir eski milletvekili aramıştı. Şuradan buradan konuştuk. Sonra bir ara, "Deniz Bey, Cübbeli Ahmet Hoca şimdi yanımda. Bilmiyorum duydunuz mu? Kendisi bir rahatsızlık geçirmişti, stent takıldı, şimdi iyi. Kendisine bir merhaba demek, bir geçmiş olsun demek istemez misiniz?" dedi. Ben de "Tabii niye olmasın" dedim. Teknolojinin insan sağlığı için ne kadar önemli güvenceler kazandırdığını filan içeren kısa bir konuşma yaptık. Yani benim girişimimle değil, başkasının aracılığı ile yapılmış bir konuşmadır. Karşıma çıkan bir insani mecburiyet.. Ne yapabilirdim? "Ona geçmiş olsun demem" mi diyecektim? Şunu da söylemeliyim; Dostum, arkadaşım değil. Mesela Mustafa Denizli"yi kendim arayarak "geçmiş olsun" dedim, ama Cübbeli Ahmet Hoca"yı, Fatih Altaylı"nın bir programında görmüştüm, ona "geçmiş olsun" demem. Bir tanıdığımın açtığı telefon nedeniyle oldu. Bundan dolayı "tuzağa düşürüldüm" filan da diyecek değilim. Gayet normal ve savunulabilir bir sebebi vardır. Fethullah Gülen"le mesela uçakta karşılaşsam selamlaşmayacak mıyım? Nitekim öyle bir olay da yaşadım ve birbirimize "merhaba" deyip yerlerimize oturduk. Bu olayın hiçbir siyasi anlamı yoktur. Kamuoyunun bilgisinden saklanacak ilişkilere sahip olduğum yolunda şüphe üretmek isteyenler boşuna yorulmasın.”

Çarşamba"da doğdu, jet-ski"si olay oldu, villasıyla ünlendi...

KAMUOYUNUN "Cübbeli Hoca" diye tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü (45), İstanbul"un Fatih semtinde doğdu. Çarşamba"da İsmail Ağa cemaatine katıldı. 17 yaşındayken hacca giden Cübbeli, şimdi Beykoz"daki villasında yaşıyor. Türkiye onu önce 1999 Marmara Depremi"ndeki, ”Mevlam zina yuvalarını vurdu“ sözleriyle tanıdı; bu sözlerinden dolayı 13 ay hapis yattı. Daha sonra da ailesiyle gittiği Malta"da jet-ski görüntüleriyle ünlendi... Cübbeli, bu görüntüleri için de ”Biz helal olan her şeye bineriz. Bizim haramla zorumuz var“ diye kendini savundu. Son dönemde Haber Türk ekranlarında sık görülen Cübbeli, daha önce depremle ilgili sözleri sorulduğunda, ”Yalova, İzmit, Adapazarı gibi yerlerin adını verdiğim için pişmanım. Deprem olsa yine söyler miyim bilmiyorum. Her doğru her zaman söylenmez“ diye çark etti.

Adnan Hoca"yla kapıştı

Kamuoyunda Harun Yahya olarak bilinen Adnan Oktar kendisini Mehdi ilan etmesi üzerine Cüppeli, onu şöyle eleştirmişti: "Ben Mehdiyim" diye tutturmuş "değilsin" diyoruz adama. Kardeşim otur oturduğun yerde. Sen nasıl mehdi olacaksın yaşın olmuş 55. Sakalın kısacık. Her tarafın bir alem. Allah akıl fikir ihsan eylesin.” - vatan