Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Muammer Hastepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nazilli'de son bir kaç yıldır bu mevsimde gözde sektörler arasında yer alan kuru patlıcan üretiminin, en önemli aşamasına başlandığını söyledi. Nazilli'de ismi kuru patlıcan üretimiyle özdeşleşen Yıldıztepe Mahalle sakinlerinin büyük bölümünün uğraştığı kuru patlıcan hazırlığının ailelere büyük ekonomik kaynak sağladığını anlatan Hastepe, ilçede kuru patlıcan ticaretiyle uğraşanların sayısının çok az olmasına rağmen, her yıl mevsimi geldiğinde tonlarca taze patlıcanın mahalle sakinleri ve çocukları tarafından işlendiğini belirtti. 
     
     -RÜZGAR SADECE BELİRLİ YERDE- 
     
     Patlıcan oymacılığı ve kurutulmasının çok ilginç olduğunu, iplere dizilerek asılan patlıcanların Pınarbaşı, Yıldıztepe ve Yeşil Mahalle bölgelerinde 5 kilometrelik bir koridor içerisinde esen rüzgarda kurutulduğunu kaydeden Hastepe, ''Nazilli'nin diğer bölgelerinde bu kuruma işi gerçekleşmiyor. Bu bölgede geniş bir açı var. İşte buradan esen rüzgar patlıcanları kurutuyor. Bu açının dışına çıkıldığında patlıcanlar istenen şekilde kurumuyor'' diye konuştu. 
     İlçede bu işle uğraşanların birleşerek resmi bir dernek kuramadıkları için yeterince para kazanamadıklarına dikkati çeken Hastepe, ''Dışarıdan Nazilli'ye gelen tüccarlar kendilerine göre bir fiyat verip kuru patlıcanları ucuza alıp gidiyorlar. Oysa birlik olunabilse daha iyi para kazanılabilecek'' dedi. 
     
     -MAHALLEDEN İHRACATA- 
     
     Evlerin önünde ipe dizilerek kurutulan patlıcanlar, yurt dışına ihraç ürünü olarak gidiyor. Kurutulmuş dolmalık patlıcanlar, başta Almanya olmak üzere, Avusturya, Danimarka, Arap ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. 
     Patlıcan kurutma işiyle uğraşan Osman Gandak, Nazilli'de 2006 yılında 250 ton civarında gerçekleşen kuru patlıcan üretiminin, son 5 yıldır kuraklık nedeniyle sıkıntılı dönem yaşadığını belirterek, ''Geçtiğimiz yıllarda bölgemizde yaşanan kuraklık patlıcan üretimini düşürdü. Geçen sezon başında patlıcanları tarladan kilogramı 2, 2.5 liraya aldık. Bu yıl ise fiyatlar bir anda 3, 3.5 liraya yükseldi. Kurutulmuş patlıcanın dizisini talebe göre toptan 3-4 liraya satıyoruz satıyoruz'' dedi.