Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden ve ajanslardan derlediği haberlere göre Kasım ayında 19 kadın öldürüldü. Fail erkeklerden ikisi cinayetten sonra intihar etti, biri polise teslim oldu. 2011'in ilk 11 ayında ise resmi rakamlara göre 245 kadın öldürüldü, 103 kadına tecavüz edildi.

Erkekler Kasım ayında 15 ilde 19 kadını öldürürken iki erkek cinayetten sonra intihar etti, biri polise teslim oldu. Kadınları en çok kocaları öldürdü. Yedi erkek karısını, üç erkek çocuğunu, bir erkek imam nikahlı karısını, bir erkek eski karısını, bir erkek kardeşini, bir erkek gelinini, bir erkek eski sevgilisini, bir erkek sevgilisini, bir erkek annesini, bir erkek komşusunu, bir erkek de kuzenini öldürdü.

10 kadın ateşli silahlarla (altısı av tüfeği, üçü tabanca, biri pompalı tüfek), yedi kadın bıçakla, bir kadın odun kesme makinesiyle öldürüldü. Sevgilisi tarafından bıçakla öldürülen kadının koruma talebinde bulunduğu ancak evli olmadığı için korunmadığı ortaya çıktı. En çok kadın katli Antalya'da yaşandı. Cinayetlerin olduğu şehirler Adana (2), Ankara, Antalya (3), Antep, Balıkesir, Bursa, Denizli (2), Diyarbakır, İstanbul, İzmir (2) , Konya, Kütahya, Maraş, Mersin ve Tekirdağ. Katillerin yaşları 17-76, öldürülen kadınların yaşları18-62 arasında değişiyor.

Bu arada aile içi şiddete maruz kalan bir kadın da kayınvalidesini, iki kız çocuğu ise babasını öldürdü. Bir kadın kendisine tecavüz eden kocasını öldürürken bir kadın da kocasının şiddetinden kurtulmak için intihara teşebbüs etti.

Kasımda 28 ilde 65 kadına yönelik şiddet, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, tecavüz, yaralama ve çocuk istismarı vakası yaşandı. En çok şiddet Marmara bölgesinde gerçekleşti. 65 vakadan 19'u Marmara, 14'ü Ege, 12'si Akdeniz, 10'u Karadeniz, beşi İç Anadolu, üçü Doğu anadolu ve ikisi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşandı. En çok vakanın yaşandığı şehirler ise İstanbul (9), Adana (7), Samsun (7), İzmir (6) ve Bursa (6). (Bianet)