CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban bayramı öncesi Kırıkkale'de kimsesiz çocukların yaşadığı çocuk yuvası ve iki gecekonduya ziyarette bulunarak bayramlarını kutladı.
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in eşlik ettiği Kırıkkale gezisinde, Kılıçdaroğlu yüzlerce partili tarafından şehir girişinde karşılandı. Buradan Sosyal Hizmetler Kırıkkale İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'na geçen Kılıçdaroğlu'nu çiçeklerle iki kız çocuğu tarafından karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin, baklava ve çeşitli hediyelerle ziyaret ettikleri çocuk yuvasında, yaklaşık yarım saat kalarak çocuklarla bayramlaştı. Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarete basın mensupları alınmadı.
Çocuk yuvası çıkışında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Kurultayla ilgili bugün yaptığı açıklamaların tam olarak anlaşılmadığının" hatırlatılması üzerine, "O konuya girmeyeceğini" belirterek, çocuk yuvası ziyaretini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımız son derece mutlular, öğretmenlerini kutluyorum. Ama size bir de sır vereyim, öğrencilerimizin, çocuklarımızın büyük bir kısmı Galatasaraylı” dedi. Basın mensuplarının yuvaya alımmadığını söyleyen bir gazeteciye ise Kılıçdaroğlu, “Çocukların ruh sağlığı açısından basın mensuplarının alınmadığının” bildirildiğini, kendilerinin de buna saygı duyduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Bağlarbaşı Mahallesi'nde, ayakkabı boyacısı eşi Sinan Diker'i, yaklaşık 6 ay önce kaybeden ve oğlu Bilal Diker ile birlikte yaşayan Neriman Diker'e bayram ziyaretinde bulundu. Diker'in eşinin, ayakkabı boyacılığı yaptığı ve boya sandığı üzerinde CHP'nin 6 oklu bayrağı olduğu öğrenildi. Basın mensuplarının içeri alınmadığı ziyaret sırasında, mahallelilerden Yalçın Babadağ, Gürsel Tekin'e "Adalet ve Kalkınma Partili belediye tarafından mahallelerine hizmet yapılmadığını" yönünde şikayette bulundu. Tekin de eve gelirken yolların bozuk olduğunu, doğalgazın bağlanamaması nedeniyle Kırıkkale'de yoğun hava kirliliği gördüğünü söyledi.
Kılıçdaroğlu ise, ev ziyareti sonrası Diker ailesiyle basın mensuplarına poz verirken, 3 yaşındaki kızları Hazal'ın elini öpdü. Kılıçdaroğlu, dışarıda bekleyen mahallelilerle bayramlaşarak bir süre sohbet etti.
Emekli olduğunu belirten Yalçın Babadağ, emekli aylıklarına yapılan zamlardan şikayet etti. Kılıçdaroğlu ise, “Birilerinin kulağı sağırsa, bizim ona duyurmamız lazım. Emeklilerin güç birliği yapması lazım. Emeklilerin ortak hareket etmesi lazım. Ama bütün emeklililer diyecek ki, "Bizim hakkımızı kim savunuyor? Bu adam. Gidip oyumu o adama vereceğim." Kim sizin hakkınızı savunuyorsa, kim size milli gelirden pay vereceğini söylüyorsa, siz oyunuzu ona vereceksiniz. Bireysel değil, bütün emekliler ortak hareket edecek” diye konuştu.

Babadağ ise, kendisinin MHP'li olduğunu, türban sorununu çözmesi halinde oyunu CHP'ye vereceğini belirtti.

GECEKONDU ZİYARETİNDE İLGİNÇ SOHBET

Kılıçdaroğlu, daha sonra Yenimahalle semtine geçerek burada tarım işçisi olduğu belirtilen 4 çocuk babası Recep Düveroğlu ve eşi Zeynep Düveroğlu'nu evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, eve gelişi sırasında elini öpmek isteyen ev sahibi Düveroğlu'na izin vermedi. Aileyle yaklaşık yarım saat sohbet eden Kılıçdaroğlu ile Düveroğlu'nun komşusu Zeynep Utku arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Utku, Kılıçdaroğlu'na “Seni yaradana kurban olayım. Allah sizden razı olsun. Herşeyim senin için. Sana kurbanlar olurum. Canım kurban olsun doğru gidene. Ecevit'in yerine sen geldin” dedi. Bu sırada evde bulunanlardan birinin "Bunu kimse duymasın" deyince, Utku'nun, “Kim duyarsa duysun, ister anam ister, babam duysun, isterse Başbakan duysun” şeklindeki sözlerine Kılıçdaroğlu, “Başbakan duyunca birşey olur mu?” sözlerine Utku, “Hiç kimse bir şey diyemez” diye gülerek espri yaptı. Kılıçdaroğlu bu sözler üzerine Utku'ya, “Böyle dersen, bu sefer tutar, sana tazminat açar” sözlerine karşılık, Utku, “Canım kurban olsun doğru gidene, doğru gitmeyen de bizlere kurban olsun” diye yanıt verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, evden çıkışı sırasında toplanan mahalleliyle de sohbet ederek bayramlaştı.