Didim'in Çamlık Mahallesinde geçtiğimiz günlerde İlçe Mal Müdürlüğü"nün talebi ile 38 gecekondunun yıkımıyla ilgili olarak suçlanan Didim Belediyesi, iddialara yanıt verdi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Karakuyu Mevkii 1046 ve 1047 numaralı mera parselleri üzerindeki 38 gecekondunun Mahkeme kararı gereği yıkım ve tahliyesi uygulaması konusunda Didim Belediye Başkanlığı"nın asılsız ve mesnetsiz şekilde suçlandığını iddia etti. Bu konuda halkınyanlış bilgilendirildiği vurgulayan Kamacı, “1997 yılından bugüne kadar mevcut alandaki gecekondular ile Mal Müdürlüğü arasındaki dava, işleyen hukuki süreç sonunda bu parseller üzerindeki gecekonduların yıkımı yönünde karara bağlanmıştır. Kararın uygulaması aşamasında Belediyemizden resmi yoldan istenen talepler yerine getirilmiştir.1046 ve 1047 parseller önceleri mera arazisi iken ,İlçemizin Turizm kenti olması nedeniyle Turizm Bakanlığına devredilmiştir.Dolayısıyla bu araziler Didim Belediyesi"nin tasarrufunda hiç olmamıştır” ifadeleri kullanıldı.
Didim Belediyesi"nin ilçe dahilinde bu parseller dahil olmak üzere gecekondularda yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek için gecekondu önleme bölgesi üzerinde 350 adet sosyal konut projesi hazırlandığını ve projenin onaylanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı"na sunulduğu hatırlatan Kamacı, “Bir yıldan fazla beklemede olan bu proje onaylanmış olsaydı söz konusu vatandaşlarımız uygun alanlara yerleştirilmiş ve yıkımla karşı karşıya kalmamış olacaklardı.Bu vatandaşlarımızın mağduriyetinden büyük üzüntü duymaktayız. Sosyal ve insani boyutta Belediyemiz imkanlarınca ilgililere gerekli yardımları yapacaktır.Netice olarak; Bir Mahkeme kararının uygulanmasında , Belediyemiz Mal Müdürlüğü"nün talebini yasalar gereğince yerine getirmiş , alet ve ekipman tahsis etmiştir.”Belediye gecekonduları yıktı , masum insanları mağdur etti” ve benzeri söylemler tamamıyla yanlış ve maksatlıdır.
Belediyemiz yönetimini yıpratmaya ve karalamaya dönük bu girişimlere halkımızın itibar etmeyeceğini bilmekteyiz. Yasalar çerçevesinde Belediyemizden istenilen görevin yerine getirildiği ,resmi icraatlarda asla şahsi ve keyfi uygulama yapılmadığı ortadadır” diye konuştu.
(HÇ-MB-İK)
14.08.2008 18:18 TSİ
NNNN