Rijkaard buna hem çok şaşırdı, hem de oyuncularının bu hareketini övgüyle karşıladı

Bol gollü galibiyetlerle Avrupa"da ve ligde yoluna doludizgin bir şekilde devam eden Galatasaray"da, önceki akşam alınan 5-0"lık Levadia Tallinn galibiyeti değil, futbolcuların gece yarısında Florya Metin Oktay Tesisleri"ndeki hareketi konuşuluyor.
Teknik direktör Frank Rijkaard ile birlikte büyük değişim geçiren Aslan"da, İstanbul"daki maçlardan önce yapılan kamplar kaldırılmış, futbolcular maç akşamı da evde kalmaya başlamıştı. Ancak sarı-kırmızılı oyunculardan bazıları, Tallinn zaferinden sonra, izinli olmalarına rağmen tesislerde kalmayı tercih etti.
Futbolcuların, eve gitmek yerine tesislerde kalarak performanslarını sorguladıkları, sabah çalışmasına daha dinç çıkmak ve yarınki Kayserispor maçına zihinzel olarak hazırlanmak böyle bir davranışta bulunduğu ifade edildi. Oyuncularına izin vermesine karşın öğrencilerinin Florya"da kaldığını gören Rijkaard"ın ise büyük şaşkınlık yaşadığı öğrenildi.
Hollandalı teknik adamın, dün sabah ise futbolculara övgü dolu ifadeler kullandığı, “Her geçen hafta daha iyiye gidiyoruz. Daha sezonun başında olmamıza karşın hepinizin gösterdiği performanstan memnunum” dediği öğrenildi.
Sabah antrenmanından önce oyuncularıyla kısa bir toplantı yapan ünlü çalıştırıcı, “Bu başarının sırrı kesinlikle sizin işinize dört elle sarılmanız” diyerek futbolcularını motive etmeye çalıştığı ifade edildi.

Arda ve Kewell salonda çalıştı
Kayserispor maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başlayan Galatasaray"da, Levadia karşısında ilk 11"de forma giyen oyuncular, yenileme koşuları ve açma germe çalışmalarının ardından sağlık merkezinde terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladılar. İdmanın ana bölümünde ise diğer oyuncular, teknik çalışma gerçekleştirdi.
Linderoth salonda ve sahada kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde takımdan ayrı çalışırken, önceki günkü maçta ayak bileklerine çeşitli darbeler alan Arda ile Kewell ise sağlık merkezinde yapılan tedavilerinin ardından salonda çalıştılar./ milliyet