Gölhisar Köyünde yapılan eğitime Destekleme Şube Müdürü Mustafa Aslan, Çiftçi Eğitim Şubesi Mühendislerinden Yaşar Meriç, Bitki Koruma Şubesi Mühendislerinden Nurgül Konak, Şahnalı Köyü Tarım Danışmanı Mühendis İlknur Kavas Gölhisar muhtarı ve üreticiler katıldı.

Toplantıya Şube Müdürü Mustafa Aslan"ın açılış konuşması ve tarımsal konularda ülkemizde ve Aydındaki gelişmeler konulu sunum ile başlandı. Mühendis Nurgül Konak tarafından, Sebze Hastalık ve Zararlıları, Domates Güvesi, üretici kayıt defteri kullanımı ve Kontrollü Örtü Altı Üretimi Projesi konularında bilgiler verildi.

Daha sonra Mühendis Yaşar Meriç hayvancılık konusunda sunum yaptı. Karşılıklı soru cevap ve sohbetin ardından eğitim sona erdi.

Tepeköy" de yapılan eğitim ise, Çiftçi Eğitim Şubesi Mühendislerinden Turgut Küçük,Tekniker Utku Saygılı, Bitki Koruma Şubesinden Mühendis Mine Güler, Baltaköy Tarım Danışmanı Mühendis Esra Özçeri, Pınardere Köyü Tarım Danışmanı Mühendis Müge Koç ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özellikle zeytinde son yıllarda çok fazla zarar veren ve her yerde görülen "Verticilium Solgunluğu" denilen hastalık hakkında bilgiler verildi. Üreticilere, ilaçlı mücadelede yapılması gerekenler anlatılarak, aşırı ilaçlamanın üründe ve doğada verdiği zararlar belirtildi.