Nevzat Biçer Parkı’nda düzenlenen dayanışma gecesine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Başkanı Yardımcısı Kamil Kaya, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Aydın Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı ve Aydınspor 1923 Yöneticisi Okan Yalçın, Aydınspor 1923 Başkanı Ahmet Gümüş, Akça Holding Temsilcisi Melih Akça, Aydınspor'un eski başkanı Ufuk Gezeroğlu, Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Osman Aktar, yöneticiler, işadamları ve futbolcular kaptan Cahit Paşa, Zülküf ve Orçun katıldı.

Gecede konuşan Aydınspor 1923 Kaptanı Cahit Paşa bugüne kadar 18 takımda forma giydiğini belirterek; "Böyle bir heyecan görmedim. Bize gösterilen ilgiye ve desteğe layık olarak Çiğli maçını kazanacağız" dedi. Teknik Direktör Osman Aktar ise yaptığı konuşmada tarihi bir fırsat ele geçirdiklerini ve pazar günü 15.45'te şampiyonluk için dev bir adım atacaklarını söyledi.
Akça Holding Temsilcisi Melih Akça ise yaptığı açıklamada bir ilin kalkınması için sanayi ve ticaretin yanı sıra sporunda gerekli olduğunu kaydetti. Akça; “Aydınspor 1923 bu yıl büyük bir adım attı. Umuyoruz, Aydın halkı Pazar günü büyük bir sevinç yaşayacaktır” diye konuştu.
 
ATATÜRK MEYDANI'NDA 30 BİN KİŞİLİK KUTLAMA SÖZÜ
Gecede söz alan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı Aydınspor denince Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 6-1 yenen Necdet Zorluer yönetimindeki Aydınspor'un aklına geldiğini belirterek; "Tekrar büyük bir heyecan yaşıyoruz. Çiğli maçını aldıktan sonra 30 bin kişiyi Atatürk Meydanı'nda toplayarak kutlamak boynumuzun borcu" dedi.
Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ise eş durumundan dolayı Aydınsporlu olduğunu söyledi. Eşi Özlem Çerçioğlu ile hafta sonlarında maçlara gittiklerini kaydeden Çerçioğlu; "Aydınsporlu olmaktan gurur duyuyorum. Aydın halkı ve şehri köy takımlarıyla oynamayı değil, üst ligleri hak ediyor" diye konuştu. Kendisinin de amatör futbol oynadığını söyleyen Çerçioğlu; "Bir futbolcunun ayağına kaç kez şampiyonluk oynama fırsatı gelir. Futbolcular için bu maç büyük şans. Çiğli Belediyespor'u yeneceklerine inanıyorum" dedi.
 
"AYDIN TARİHİ FUTBOLCULARI YAZACAK"
Gecede söz alan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Aydınspor 1923 Yönetim -Kurulu Üyesi Hulisi Akşit ise 21 yıl Aydınspor'da yöneticilik yaptığını, çok zor günler geçirdiklerini ancak böyle bir kenetlenmeyi daha önce yaşamadıklarını söyledi. Hulisi Akşit futbolculara yönelik yaptığı konuşmada; “90 dakika mücadele edin. Bütün Aydın sizin arkanızda. Zamanı geldiğinde Fenerbahçe'yi tekrar yeneceğimize inanıyorum. Aydın tarihi sizi yazacak" diye konuştu.
Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Ahmet Gümüş geceye katılanlara teşekkür ederek, Aydınspor 1923'ün 8 ay önce Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla kurulduğunu söyledi. Aydınspor 1923’ün kamuoyunun desteğiyle amatör ruhla buraya kadar geldiğini dikkat çeken Gümüş, “Çiğli ile derbi niteliğinde bir maç oynayacağız. Maçı alanın şampiyonluğu göğüsleyeceğine inanıyoruz. Aydınspor'da yönetici iken daha büyük organizasyonlar yaptık. Ancak bugün aldığımız hazzı ve maddi desteği hiç bir yerde görmedim. Burada topladığımız meblayı futbolculara adil şekilde dağıtacağız. 15 bin kişi önünde Çiğli Belediyespor'u yenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
AYDINSPOR AYDIN'IN EN BÜYÜK SORUNU 
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Belediye'nin 5 sente muhtaç olduğunu söyledi. Çöp arabalarına mazot alacak paralarının olmadığına dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, yaptıkları kamuoyu araştırmalarında Aydın'ın en büyük sorunun yüzde 32 ile Aydınspor olduğunu belirlediklerini kaydetti. Başkan Çerçioğlu konuşmasında, “Bir bayan olarak futboldan ne kadar anlarım tartışılır. Kamuoyundan sürekli bize Aydınspor konusunda baskı geldi. Sürekli Kadıköy'deki 6-1'lik sonuç bize hatırlatıldı. Aydınlıların desteğiyle yola çıktık. Aydınspor 1923, bugün geldiği noktada Aydın'ın en itibarlı kurumlarından biri oldu. Bugün yapılan yardım en doğru yere ulaşacaktır. Aydınlıların verdiği maddi manevi destekten dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Şampiyonluk şarkılarının söylendiği dayanışma gecesinde 300 Bin TL maddi destek toplanırken, toplantı sonunda futbolculardan Çiğli maçı için galibiyet sözü alındı.
 
2.20110420141126.jpg