Doğuştan her iki kalça kemiği çıkık olan olarak dünyaya gelen üç yaşındaki Meryem bebek doktorların geç teşhisi sonucunda bir dizi ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

Her iki bacağının da 6 ay boyunca alçıda kalması sonucu yürüme ve hareket kabiliyetini geçici olarak kaybeden bebeğin ailesi, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, doktorlar hakkında "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 1'er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Üç yaşındaki Meryem Ece Yavuz doğuştan her iki kalça kemiği de çıkık olarak dünyaya geldi. Meryem bebek tedaviye gecikilmesi nedeniyle sıra ameliyatlar geçirmek zorunda kaldı. Bebek her iki bacağının da altı ay alçıda kalması sonucunda yürüme ve hareket kabiliyetini 6-8 ay kullanamayacağı uzun ve zor bir tedaviye mecbur bırakıldı. Bunun üzerine bebeğin annesi Esra Yavuz ile babası Serhan Yavuz, doktorlar Filiz Ö. ve Selçuk U. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, tedavinin ne şekilde devam edeceği konusunda Meryem'in ailesine kesin bilgi verilmediği ve geç tedaviye sebebiyet veren dikkatsiz, özensiz ihmali davranışlar ve acemilik sergilendiği ifade edildi. Mağduriyete yol açan doktorlar hakkında bu nedenle "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava, sulh ceza mahkemesinde görülecek.

ÖZDEN ATİK- Habertürk