Canan İSPİR/AHT (ÖZEL HABER)

İSTANBUL'da Handan B. ve İbrahim K., 2008 yılında tanışıp evlendi. Ancak 6 ay sonra İbrahim K. boşanma davası açtı. Bakırköy 5. Aile Mahkemesi 'nde süren davada tanık olarak dinlenen genç kadının annesi Hayriye B., "Kızım yanımıza geldikten 4 ay sonra hamile olduğunu öğrendi. Fakat eşi ve ailesi çocuğun kendisinden olmadığını söyleyip iftira atınca kızım çocuğunu aldırdı. Herhangi bir sağlık sorunu ile çocuk düşmedi" dedi.

Aile Mahkemesi hakimi, davalı kadının annesinin ifadeleriyle ortaya çıkan olayı savcılığa ihbar etti.
İfadesi alınan Handan B., ifadesinde, "Eşim 'çocuk benden değil' dedi. Çocuğu aldırmak istemiyordum ama eşimin ve ailesinin baskısıyla kabul ettim" dedi. Yasa uyarınca, 5 aylık bebeği kürtajla aldıran Handan B., için 1 yıl, kürtaj yaptırtan eski koca İbrahim K.'yla, yasa dışı kürtaj nedeniyle hakkında çok sayıda soruşturma bulunan ve kürtajı yapan doktor Sedat Ekici için 4 yıl hapis istendi. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 'nde görülecek.

YASA NE DİYOR?
TCK 'da 100. Madde gereği "Gebelik süresi on haftadan fazla olan kadının çocuğunu isteyerek düşürmesi hâlinde, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur." 99. madde gereği "Tıbbî zorunluluk bulunmadığı hâlde, rızaya dayalı olsa bile, gebelik süresi on haftadan fazla olan bir kadının çocuğunu düşürten kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."