Ernst Welteke BBC'ye yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Euroyu terk etmesi halinde Euro bölgesindeki sorunların hiçbirinin çözülmeyeceğini bgelirtti.
Welteke ayrıca Euro bölgesi içindeki zengin ülkelerden, ekonomisi görece zayıf ülkelere daha fazla kaynak aktarılması gerektiğini kaydetti.

Ernst Welteke, "Euro söylendiği kadar büyük bir tehlike içinde değil. Euro Avrupa Para Birliği'nin içinde ya da dışında 10 yıldır istikrarını koruyor" dedi.

Görüye dönüp baktılarında Yunanistan'ın Euroya alınmasının hata olduğunu belirten Welteke şöyle devam etti:

"Yunanistan Avrupa Para Birliği'ne hiç alınmamalıydı diyebiliriz. Ama artık bunun faydası yok. Yunanistan Euro bölgesindeki gayri safi hasılanın yüzde üçünü temsil ediyor. Yunanistan ayrılsa Avrupa Para Birliği işlemeye devam eder. Ama Yunanistan'ın ayrılması hiçbir sorunu çözmez."

Yunanistan'ın Euro'dan ayrılması halinde para biriminin değer kaybedeceğini ve Euro cinsinden borçlarını ödemekte zorlanacağını kaydeden Welteke, bu durumun Yunanistan'a kredi veren Avrupa bankalarını sıkıntıya sokacağını söyledi.

Yunanistan'ın Euro'ya kabul edildiği dönemde Avrupa Birliği'nin para politikalarında büyük ağırlığı olan Bundesbank'ın Eski Başkanı Welteke, 2004'te lüks otel masraflarının yarattığı tartışmanın ardından istifa etmişti.