Gazzeliler, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan "Gazze: Orta Doğu'da Barış Modeli" oturumunda tepki gösteren ve paneli terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunuyor. Binlerce kişi Gazze'de ellerinde Türk ve Hamas bayraklarını taşıyor.

14.35

Kalabalık onbinlere ulaştı...

14.28

Başka bir konuşmacı kürsüde...

14.20

Cebaliye mülteci kampının İsrail uçaklarınca harap edilmiş camisinde dışarıda cuma hutbesinde halka seslenen imam Celal bin Yusuf Şerifi, "Sayın Erdoğan İslam dünyasının başını kaldırmasını sağladı" dedi.

Türk baraklarıyla süslenen Cebaliye camisinin imamı Şerifi, "İslam ülkelerinin liderlerine Başbakan Erdoğan'ı örnek almaları için sesleniyoruz" diye konuştu.

14.11

Türk'ün konuşması devam ediyor:

"Onların bombaları var. Nükleer silahları var. Kimyasal silahları var. Ama bizim yüreğimiz var, cesaretimiz var. Allah"tan başkasından korkmamamız var. Size şunu söyleyeyim. Eğer bu ateşkes olmasaydı. İstanbul Ankara Diyarbakır tüm Türkiye Gazze"deydik. Ey cennetin çocukları size sesleniyorum. Yalnız değilsiniz, biz sizi çok seviyoruz. Şimdi sıra ambargonun kaldırılmasına geldi. Ben buradan tüm İslam dünyasının liderlerine sesleniyorum. Tüm halklarına sesleniyorum. Filistin"in yanında olmayan tahtlar sallanacaktır. Dün gece dünyada her şey artık İslam"ın lehine döndü. Bütün liderler Tayyip Erdoğan gibi olsun isteyecek bütün insan halkları. Son olarak şunu söyleyeyim. Allah"ın koruduğu meleklerin yardım ettiği Filistinli kardeşlerim, elimizden gelse sizi alır İstanbul"a götürürüz, oradan buraya gelip o bombaların altında bizler gireriz. Bütün Türkiye halkı, bütün insanlık bunu söyledi. Şimdi ellerinizi kaldırın ve tekrar edin. “Düşmanım bana ne yapabilir ki. Ben cenneti yüreğimde taşıyorum. Sürgün edilmem seyahat, hapsedilmem halvet, öldürülmem ise şahadettir.” Eğer bu ambargo kalkmazsa bütün İslam dünyası Gazze"ye gelecek ve yürüyüş yapacak. Bunu bütün alem bilsin. Bizim çocuklarımız sizinle beraber. Kadınlarımız sizinle beraber. Yaşlılarımız sizinle beraber. Yüreğimiz sizinle beraber. Biz zalime karşıyız. Zulmü kim işlerse ona karşıyız. Hepinizi Allah"a emanet ediyorum."

14.07

Tekbir sesleri yükselmeye devam ediyor.

14.02

Kürsüye çıkan bir Türk konuşma yapıyor. İşte o Türk'ün konuşması:

"Türkiye"de 70 milyon Abdülhamit var hepsi sizin yanınızda. Zaferimiz mübarek olsun. Bundan 3-4 sene önce Hamas"a terörist diyorlardı. Bugün İsrail"e terörist diyoruz, Amerika"ya terörist diyoruz, İngiltere"ye terörist diyoruz. Yahudiler, çocuklarımızı ve kadınlarımızı öldürürken diyorlardı ki: “Muhammed öldü kızları kaldı" Biz buradayız. Türkiye"deyiz, Mısır"dayız, Suriye"deyiz, heryerdeyiz. Bizim kızlarımız ve çocuklarımız da sizi yener."

13.56

Cami meydanında safların sıklaştırılması çağrısı yapılıyor. Kalabalık gittikçe artıyor

13.55

Gazze'de tekbir ve "Allahu Ekber" sesleri yükseliyor.

13.47

Çeşitli konuşmalar yapılan meydanda, konuşma kürsüsünde Başbakan Erdoğan'ın resimleri bulunuyor. Hamas liderinin dev boyutta resimleri de duvarlarda yer alıyor.

13.40

Gazzeliler ellerinde Türk ve Hamas bayraklarıyla toplanmaya devam ediyor.

13:35

Miting gittikçe kalabalıklaşıyor...

HÜRRİYET