Gazze"de sürdürdüğü saldırıları nedeniyle İsrail"in protesto edileceği mitinde sivil toplum örgütü ve çeşitli kurumlardan oluşan 81 kuruluş destek veriyor.
10 Ocak Cumartesi günü Aydın merkez Zafer Mahallesi"nden başlayacak olan “İnsanlık Onurunu Koruma Mitingine” duyarlı tüm vatandaşların davet ettiklerini açıklayan ASTO Başkanı Veli Tiryaki, “Gazzede insanlık dramı yaşanıyor. Çocuklar öldürülürken biz sessiz kalamazdık. Bir Millet katledilirken bize ne diyemezdik. İnsanlık yok edilirken tarafsız olamazdık. İsrail F-16"ları, helikopterleri, ABD cehennem bombaları, füzeleri, yasak olan misket bombaları açlık sınırının çok altında yaşam savaşımı verilen, onlarca mülteci kampının bulunduğu Gazze"yi cehenneme çevirdi. İsrail karadan, havadan ve denizden yalnızlar ülkesi Gazze"yi vurdu. Yahudiler için ibadet günü olan Cumartesi günü Gazze"ye İsrailin başlatmış olduğu saldırı insanlık dramına dönüştü. Bölgede bir hafta içinde ortaya çıkan durum, zaten kuşatma altında yokluklarla savaşan Gazzeliyi artık her an ölüm korkusu içinde evlerine kapanma noktasına getirdi. Gerekmedikce sokağa çıkmıyor. Ama evinde, okulunda, Allah"ın evinde bile her an bombalanma korkusu içinde yaşam sürmektedir. Filistinliler bazı temel ihtiyaçları için, ekmek, su veya gaz almak için, o da ancak gündüzleri sokağa çıkıyor ama onlara bile ulaşamıyor. Çünkü sınır kapıları İsrailin elinde” dedi.
Bombardımanların yoğunluğu nedeniyle Gazzelilerin her günü korku içinde geçirdiklerine işaret eden Veli Tiryaki, İsrail tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlemeye devam ettiğini savundu. Türk ve Filistinlilerin Osmanlı İmparatorlu döneminde 400 yıl birlikte yaşadığının altını çizen Tiryaki, bu yüzden yaşanlara sessiz kalınamayacağını savundu. Gazze"deki saldırıların durdurulması ve oradaki insanlara yardım elinin uzatılması için bu mitingi düzenlediklerini ifade eden Tiryaki, tün Aydın halkını kendileriyle birlikte olmaya davet etti.