Güldal Akşit'in "Fakirlik o kadar büyük ki, kızların kendi isteğiyle esnafa gittiği söyleniyor" demesi dramın boyutlarını gözler önüne serdi.

Siirt'teki cinsel saldırı olaylarını araştırmak için kente giden TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu üyeleri ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül şehirde gördükleri ve duydukları karşısında şaşkına döndü!..

ETEĞİMİZİ KALDIRDIK

Üskül ve Akşit"e, kızların tecavüze uğramadığı, ancak tacize uğradıkları bildirildi. Verilen bilgilere göre, özellikle okul yöneticilerinin kız çocuklarıyla olay duyulduktan sonra yaptıkları görüşmelerde, “Kilotunuzu hiç çıkardınızmı?” diye sordukları öğrenildi. Bu soruya kızların, “Hiç çıkarmadık, eteğimizi kaldırdık” yanıtını verdiği ifade edildi.

GAZOZ KARŞILIĞI ELLETİYORLAR

Kızların esnafa kendiliğinden giderek, göğüslerini gösterip ellettiğini, eteklerini kaldırdığını, bunun karşılığında da 1 lira, sakız ya da gazoz aldıklarını öğrenen heyet çok şaşırdı. Akşit, “Emin misiniz, bir lira mı, 100 lira mı” diye sordu. “1 lira” karşılığını alan Akşit, “Bu nasıl olabiliyor. Bundan kimsenin nasıl haberi olmuyor?” diye sordu.

TECAVÜZÜ ORTAYA ÇIKARAN ÖĞRETMEN SÜRGÜN EDİLMİŞ

Meclis heyetinin yaptığı araştırma sonucunda Siirt"teki olayı ortaya çıkaran rehber öğretmenin, okul müdürü tarafından sürgün edildiği ortaya çıktı. Rehber öğretmen sürgüne gönderilidiği okuldan tam 3 ay sonra dönebildi.

ALAN RAZI SATAN RAZI SİZE NE?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, “Kanımızı donduran bir şey. Burada Siirtliler olayın aydınlatılmasını istiyor ama devlet görevlileri anlaşmış gibi olayı örtmeye çalışıyor. Birbirlerini koruyorlar. Olayı gözardı etmişler. Bazı kişilerin yaklaşımı da mide bulandırıcı. Burada görüştüğümüz bir yerel gazeteci, "Alan razı satan razı size ne oluyor" dedi. Bütün milletvekilleri tepki gösterdi. Ama şehirdeki genel yaklaşım bu” ifadesini kullandı.

PERVARİ'DE NE OLMUŞTU?

Pervari"deki Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu"nda okuyan ve yaşları 13 ile 14 arasında değişen 8 erkek öğrenci, uygunsuz fotoğrafını çekip şantaj yaptıkları aynı okul öğrencisi 15 yaşındaki kıza tehditle getirttikleri 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip öldürdükleri ve 2 yaşındaki erkek çocuğa da tecavüz ettikten sonra derede ölüme terk ettikleri ortaya çıkmıştı. (Gazete Habertürk)