1 yıl sonra da Parkinson hastası oldu. 7 ay önce annesiyle yeni kiraladığı evin elektrik bağlantısı için AYEDAŞ’a gitti. Görevliyle eksik evrak yüzünden tartışırken, bankonun üzerindeki elektronik sayaç yere düşüp kırıldı. Olaydan 7 ay sonra mahkemeden celp geldi. Anne ve oğlu, kamu malına zarar vermek suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
 
HAKKÂRİ Çukurca’da 1998’de vatani görevini yapan Ömür Gezdiren, mayın patlaması sonucu gözlerini kaybetti. Yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken Ömür Gezdiren, uzun süre yoğun bakımda kaldı. Ömür Gezdiren, ilaçlar nedeniyle bir yıl sonra Parkinson hastası oldu.
 
Vücudunun büyük bir kısmını kullanamayan 36 yaşındaki gazi, 7 ay önce annesi Oya Gözübüyük’le yeni kiraladıkları evin elektrik bağlantısı için AYEDAŞ’ın Bağlarbaşı’ndaki bürosuna gitti. Evrakları eksik olduğu için banko görevlileri Gezdiren ve annesine işlemlerinin yapılamayacağını söyledi. Gezdiren banko görevlisi Esin Çaylı’ya gazi olduğunu ve devletin gazilere tanıdığı yüzde 50 indirimden yararlanmak istediğini anlatmaya çalıştı. El ve ayaklarını güçlükle kontrol eden Gezdiren’e Çaylı sesini yükselterek, “İşlemleriniz evraklar gelmeden yapılamaz” dedi.
 
Sorun çıkarma
 
Gezdiren’in ellerini bilinçsiz oynatmasına anlam veremeyen kurumun güvenlik görevlisi Abuzer Aytepe, iddiaya göre belindeki silahı tutarak, “Sorun çıkarmayın, polis çağırırım” dedi. Oya Gözübüyük, “Ne sorunu, gerekli evrakları soruyoruz” yanıtını verdi. Bu sırada Gezdiren sandalyesinden kalkmak için görevlilerin bulunduğu bankoya tutundu. Ancak bankodaki elektronik sayaç yere düşerek kırıldı. Aytepe engelli olduğunu anlayamadığı Gezdiren’i kendisine müdahale edeceğini düşünüp yere yatırdı. Anne Gözübıyık ve çevredekilerin müdahalesi üzerine Aytepe boğazından tuttuğu Gezdiren’i bıraktı.
 
3 yıl istendi
 
Gezdiren ambulansla GATA’ya, oğlunu güvenlik görevlisinin elinden kurtarmaya çalışırken boynunda ve sırtında ezikler oluşan Oya Gözübüyük de Üsküdar Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
 
Anne oğul ertesi gün taburcu oldu. Gezdiren olayı anlatan dilekçeyi AYEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. AYEDAŞ, 2 gün sonra evrak dahi istemeden Gezdiren’in evinde kullandığı elektrikte yüzde 50 indirim uyguladı. Olaydan 7 ay sonra Üsküdar 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nden gönderilen celpte, anne oğulun kırılan sayaç nedeniyle haklarında kamu malına zarar vermek suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı bildirildi. İlk duruşma 30 Haziran’da yapılacak.
 
Savcı ifade almadı
 
AÇILAN davanın içeriğini avukatı aracılığıyla öğrenen anne Oya Gözübüyük, şunları söyledi:
 
“Olayın ardından kuruma verdiğimiz dilekçeden korkan görevliler savcılığa şikâyette bulunmuş.
 
Oğlum onları darp etmek istemiş ve kamu malına zarar vermiş. Savcılık, bırakın ifade almayı oğlumun ne halde olduğunu dahi görmeden iddianame hazırlamış. Oğlum görmüyor, yürüyemiyor ve konuşamıyor. Bu haldeki bir insan nasıl olur güvenlik görevlisini darp edebilir.
 
Oğlumun gazi olmasını bir kenara bırakın, tamamen engelli bir insana yapılan bu haksızlık hangi vicdana ve akla sığar?”
 
Güçlükle konuşan Gazi Ömür Gezdiren ise “Güvenlik görevlisi ne olduğunu anlamadan boğazıma sarılarak beni yere yatırdı. Bayıldığım için daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum.
 
Olayla ilgili savcı benim ifademi almadı. Beni hiç görmedi. Davayı nasıl açtı bilmiyorum” diye konuştu.
 
hürriyet