Kılıçdaroğlu, gazilerin sorunları olduğunu ve sorunlarının parlamentoda dile getirilmesini istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bazı sorunlarını bütçe görüşmeleri sırasında dile getireceğiz, bazı sorunları için de kanun teklifleri vererek parlamentoyu harekete geçirmeye çalışacağız. Şafak Pavey’i istediler, ‘buraya gelsin bizimle görüşsün’ dediler. Şafak hanıma söyleyeceğim, o da gelip en kısa sürede gazilerimizle buluşacak” dedi. Kılıçdaroğlu ziyaret çıkışında Başbakan Erdoğan’ın gensoruyla ilgili, “gensoruyu sulandırdılar”  şeklinde açıklamasının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:  
 
Bu ilk gensorumuz
 
“Bu yasama yılında ilk kez bir gensoru veriyoruz. Neresi sulandırma ben merak ediyorum. Ayrıca şu, sayın Başbakan’a daha önce bir çağrı yaptık, sen ‘CHP’li belediyelerin  bazı müteahhitler aracılığıyla PKK’ya kaynak aktardığını’ söyledin. İddia bir Başbakan’ın iddiası. ‘Hangi belediyeler çık açıkla’ dedik. Süre verdik bir hafta, deprem oldu hadi ikinci hafta da süre verdik. Şimdi kaçıyor, kaçacak yer arıyor. Şimdi gensoru verdik, gelsin Meclis’te açıklasın. Gelsin Meclis’e açıklasın, o belediyeler hangi belediyeler. Eğer ‘bu iddia ciddi değildir’ diyorsa, o zaman  ciddi olmayan iddiaları bir Başbakan seslendiremez.”
 
Genelkurmay’a gidiyor
 
 Kılıçdaroğlu, bugün 14.00’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i karargâhta ziyaret edecek. Özel’in Genelkurmay Başkanlığı’na atanması nedeniyle “kutlama ziyareti” adıyla planlanan ziyarette Kılıçdaroğlu PKK’ya yönelik son operasyonlar hakkında bilgi alacak. Özel, Kılıçdaroğlu’na deprem sürecinde TSK’nın üstlendiği görevlerle ilgili brifing de verecek.