Belediye parkında yapılan törene Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gazi ve gazi yakınları ile askeri erkan katıldı. Kutlama töreni çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yüzbaşı Aydın Küçük, yaptığı konuşmada, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi'lik ünvanının verildiği günün yıldönümünü gazilerle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için yurdun her köşesinden koşarak gelip birbirine kenetlenen ve hayatlarını ortaya koydukları mücadelelerden "Gazilik" ünvanı alarak çıkan kahraman gazilerimizi, gaziler günü vesilesiyle bugün bir kez daha şükran ve minnetle andığımızı söyledi.

Yüzbaşı Aydın Küçük, sözlerine şöyle devam etti: "Kahraman gazilerimiz, yüce ulusumuz ve onun ayrılmaz parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunun bilincindedir. Bu bilinçle yaptığınız hizmetler ve fedakârlıklar ile hafızalarımızda yer eden adlarınız zamanın unutkanlığına uğramaksızın yaşatılacaktır. Siz, Gazi ünvanını alarak çıktığınız mücadelelerdeki cesaretiniz ve özverinizle Türk Silahlı Kuvvetlerini oluşturan dokunun ne denli sağlam ve güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne
serdiniz.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, Türk Milletinden ve sizlerden aldığı güçle ve "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" anlayışıyla kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir."

Yüzbaşı Aydın Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar değerli ailelerine ve aziz milletimize saygılar sunarım."

Tören sonrasında ilçe protokolü ve askeri erkan törene katılan gazilerin günlerini kutladı.