Tokat’ta yayın yapan Kanal 60 TV Genel Müdürü Hüseyin Kömür, AKP’li Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, şoförü ve koruması tarafından “Sen kim oluyorsun da yazıyorsun ve konuşuyorsun” sözleriyle tehdit edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Kömür, çalıştığı kanalın uydu yayınına gerekli fiber internet hattının kazı çalışması için Belediye Başkanı AKP’li Adnan Çiçek ile görüşmek üzere makamına gittiğini, Çiçek’in kendisine “Bu yazıların hesabını ver. Önce adam gibi yazılar yaz, sonra bizden işinin yapılmasını iste” dediğini belirtti.
“Yazılarım tamamen sizin personelinizin ve Tokatlının istekler ve şikâyetlerinden oluşmakta, ben ferdi yazılar yazmıyorum” dediğini ifade eden Kömür, dışarı çıktığında Başkan Çiçek’in koruması Şükrü Aydın ve şoförü Hasan Avşar’ın kendisini beklediğini, Aydın’ın “Gel sen bakalım. Sen bu yazıları hangi cesaretle yazıyorsun, sen kim oluyorsun? Arkanı koru, Tokat’ı terk et. Seni öldürür bir tarafa atarım” diyerek tehdit ettiğini ve küfürler yağdırdığını söyledi.

Şoför Avşar’ın ise “Oğlum senin neyine yazı yazmalar? Bir vursak elimizde kalırsın. Sana Tokat bundan sonra haram” diye tehdit ettiğini anlatan Kömür, Başkan Çiçek, koruması Aydın ve şoförü Avşar hakkında suç duyurusunda bulundu.(Cumhuriyet)