Bülent Arınç, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecilere ilişkin yargı sürecinin süratle sonuçlanmasını beklediğini belirtti.

Arınç, onarımı tamamlanan 19. yüzyıla ait bir vakıf eseri olan Pertevniyal Valide Sultan Camisi"nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecilere ilişkin yargı sürecinin süratle sonuçlanmasını beklediğini belirtti. Arınç, gazetecilerin gözaltına alınmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ancak, uluslararası başarı ödülü almak kimseye suç işleme imtiyazı vermez. Bu olaylara bakarak "Türkiye"de basın özgürlüğü kalmamıştır" demek insafsız bir yargı olur. Basın mensuplarına gözaltı bizi de üzer” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise, gözaltılar için “Biz üzülmüyor muyuz” ifadesini kullandı. Bakan Ergün, “İnsanlar ne kitap yazdığı için ne hükümeti eleştirdikleri, hükümet karşıtı söylemlerde bulundukları için gözaltına alınmazlar” dedi. “Türkiye"de bazı yanlış işler yapılıyorsa bu yanlış işlere göz mü yumulsun, bu işler devam mı etsin?” diyen Ergün, böyle olup olmadığının süreç içinde ortaya çıkacağını kaydetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, son gözaltılara ilişkin olarak, “Gazeteci olmak, basın mensubu olmak farklı bir dokunulmazlığı beraberinde getirmemeli. Yargı sürecini bekleyip hep beraber görmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye