İnsanlığın var oluşundan bu yana en önemli ve meşakkatli meslekler arasında yer alan gazetecilik, gelişen teknolojiye rağmen en zor uğraşlardan biri. Önemli bir sosyal sorumluluğun yanında kişisel mesuliyeti çok fazla olan habercilik mesleğini yerine getirenler, okuyucusu ve izleyicisi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. 

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte pek çok meslek makinelerin yardımı ile insan unsuruna çok fazla ihtiyaç duyulmadan kusursuz bir şekilde ifa edilirken, gazetecilik mesleğinde ise insan unsuru ve ustalığın önemi gelişen teknolojinin aksine her geçen gün artıyor.

“HABERCİLİK REFLEKSİ VE FEDAKARLIK ÇOK ÖNEMLİ”
Haber ve görüntüye ulaşabilmek için huzurundan, sağlığından ve yerine göre özel yaşantısından fedakarlık eden gazetecileri en mutlu eden şey ise en ince ayrıntıyı alıp en güzel görüntü ve resmi yakalamak. Aydın’da önceki gece meydana gelen bir araç yangınını haber yapmak üzere evlerinden çıkan gazeteciler Aytepe Varyantı’nda aniden bastıran yağmura yakalandı. Aydınlı Gazeteciler Murat Uçkaç, Durmuş Ali Kılınç ve Osman Akçay soğuk hava ve yağmura aldırış etmeden uzun süre Aydın semalarını aydınlatan en iyi yıldırımlı fotoğraf ve görüntü yakalayabilmek için çalıştı. Çekim esnasında ıslandıklarını bile fark etmeyen gazeteciler çekimi tamamladıktan sonra kendileri haber oldular.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg