SANA haber ajansnın bildirdiğine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, ordu güçlerinin kontrol altına aldığı Humus’taki Baba Amr semtinde, hummalı bir çalışma sonrasında Colvin ve Ochlik’in cesetlerine ulaşıldı.

Yetkililer, üçüncü bir ceset daha bulduklarını, bunun da El Mundo gazetesinde çalışan İspanyol gazeteci Javier Espinosa’ya ait olduğunu açıkladı. El Mundo iki gün önce, Espinosa’nın kurtulduğunu, Lübnan'a sığındığınu ve sağlığının yerinde olduğunu bildirmişti.

Bunun üzerine, El Mundo, SANA'nın haberini yalanlayarak ellerindeki üçüncü cesedin Espinosa'ya ait olmadığını bildirdi. Espinosa ise CNN'e çıkarak "Hayattayım" dedi.

Gazetecilerin cenazeleri, DNA testi yapılmak üzere Şam hastanesine götürülecek. Gazetecilerin ülkelerinden, kimlik tesbiti yapabilmek için DNA örnekleri istenecek. Cenazeler, hastanedeki işlemler bittikten sonra Polonya Büyükelçiliklerine teslim edilecek.

YARALI GAZETECİLER LÜBNAN'DA
Yaralı kurtulan Fransız gazeteci Edith Bouvier’ninse, meslektaşı William Daniels gibi Suriye’den çıkmayı başardığı ve Lübnan’da güvende olduğu öğrenildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de, Fransız gazeteciler Edith Bouvier ve William Daniels'in Lübnan'da olduğunu teyid etti. Avrupa Zirvesi'ne katılmak üzere Brüksel'de bulunan Sarkozy, düzenlediği basın toplantısında, Bouvier ve Daniels'in Lübnan topraklarında ve güvende olduklarını, kısa süre sonra Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliği'ne götürüleceklerini belirtti.

Sarkozy, Bouvier ile telefonda görüştüğünü, gazetecinin çok yorgun olduğunu ve acı çektiğini, ancak yakında tedavi edileceğini ve özgür olduğunu bildiğini ifade etti.

Suriye'nin Humus kentinde düzenlenen hava saldırısında bacağından ağır yaralanan Bouvier ve Daniels, Suriye dışına çıkarılamamıştı. Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün, muhalifler ve Suriye rejimiyle, yaralı Fransız ve İngiliz gazetecilerin tahliyesi konusunda geçen hafta yaptığı müzakereler sonuçsuz kalmıştı.