Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu “Uzun süre beklendi. Tavrı oldukça yakışıksızdı” dedi. CHP İstanbul Anayasa Komisyonu, Fulya People Event Center’da düzenlediği toplantıya ‘Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, partinin Anayasa Raporu’na ilişkin açıklamalarda bulunacak’ diyerek 40 kadar gazeteciyi davet etti. Ancak dün gerçekleştirilen toplantıya köşe yazarları Mehmet Altan (STAR), Mustafa Akyol (STAR), Fehmi Koru (Zaman), Ali Bayramoğlu (Yeni Şafak), Yavuz Baydar (Sabah), Kadri Gürsel (Milliyet), Nilgün Cerrahoğlu (Cumhuriyet), Ahmet İnsel (Radikal) ve Melih Aşık’ın da (Milliyet) aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı, ancak Süheyl Batum gelmedi.
 
‘Önemli bir toplantısı var’ denildi
 
Ali Bayramoğlu, yaşananları şöyle anlattı: “Toplantı için salona gittiğimde kalabalık yoktu. Süheyl Batum uzun süre beklendi ama gelmedi. Batum’un Ankara’da önemli bir toplantıya katılacağı gerekçesiyle gelemediği öne sürüldü. Sonradan duyduk ki; Batum toplantıya Fehmi Koru, Mehmet Altan ve Ali Bayramoğlu olduğu için gelmemiş. Biz gazeteciyiz Batum’un gelmemesi oldukça garip. CHP gibi bir partide, demokratikleşme iddiasındaki bir partide genel başkan yardımcılığı ve milletvekili adaylığı sözkonusu olan Süheyl Batum’un bu tavrı son derece yakışıksız. CHP bu ise çok konuşulacak bir şey yok demektir. Zaten orada da uzun süre kalmadım.”
 
 ‘Yalıtım yardımı yapacağız’
 
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin “Küresel İklim Değişikliği” raporunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, 1 milyon yoksul aileye, hane başına bin 500 TL bina yalıtım yardımı yapacakları vaadinde bulundu. 2023 yılı hedeflerinin toplam elektriğin yüzde 30’luk dilimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, her alanda çözüm önerileri hazırlayan bir parti olduklarını söyledi, “Çok önemli yakıt tasarrufu sağlayacağız” dedi.
star