Ziyarette Söke Aktif Gazeteciler Derneği"nin kuruluş amaçları ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Levent Tuncer; “Bireysel anlamda Söke için yaptığımız çalışmaları bundan böyle örgütlü bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Derneğimizi meslektaşlarımızı gerektiği gibi temsil etmenin yanında meslek içi ve birlikte çalıştığımız kurum ve kuruluşlar ile diyalog ve işbirliğinin daha sağlıklı gelişmesini sağlamak için kurduk. Başta Kaymakamlık olmak üzere ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz” dedi.
Aktif Gazeteciler Derneğinin kuruluşu ile ilgili olarak Söke"ye hayırlı olmasını ve dernek yönetimine başarılar dileyen İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Aktif ve hareketli olmak güzel bir durum. Gazetecilik önemli bir görev. Çalışma, dayanışma ve birlikte hareket etme çok önemli bir konu. Bunu Sökeli gazeteciler olarak sizler kurduğunuz dernek ile gerçekleştireceksiniz. Gazetecilerde bizler gibi kamu hizmeti yapıyor. Kamu kurumları olarak birler siz gazetecilere her konuda destek olmaya hazırız” diye konuştu.
Kaymakam İsmail Demirhan, Söke"de kendisinden başlayıp, her kesimin hareketli ve aktif olması gerektiğine inandığını belirterek; “Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere toplumun her kesimi birlikte hareket ederek Söke"yi hak ettiği yerlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.