Trablus"ta dün bir kadın perişan halde yabancı gazetecilerin kaldığı otele girdi. Ağlayarak “15 Kaddafi askeri bana tecavüz etti” dedi. O sırada polis, gazetecilerin önünde kadını sürükleyerek dışarı çıkardı ve bilinmeyen bir yere götürdü

Libya"nın halen Muammer Kaddafi kontrolünde olan başkenti Trablus"ta dün dehşet verici bir olay yaşandı. 150 kadar yabancı gazetecinin hükümet kontrolünde tutulduğu otele ağlayarak giren bir kadın, Kaddafi askerlerinin kendisini iki gün boyunca gözaltında tuttuğunu ve tecavüz ettiğini söyledi. Gözyaşları içinde yırtık giysilerini, vücudundaki yara bereleri ve darp izlerini gösteren Iman El Obeydi isimli kadın 15 kişinin tecavüzüne uğradığını, adamların küfredip üzerini pislettiğini, tüm bunları videoya çektiklerini anlattı.

Garsonlar "hain" diye saldırdı

Kadın “Ben mahvoldum” diye bağırırken otelde 24 saat nöbet tutan ve gazetecilerin dışarı çıkmasını engelleyen hükümet yetkilileri kadının üzerine yürüdü. O sırada lobideki bir garson, masanın üzerindeki tereyağı bıçağını çekti ve “Seni hain. Bunları söylemeye nasıl cesaret edersin?” diye El Obeydi"nin üzerine yürüdü. Bu sırada sivil giyimli bir başka adam silahını çıkarınca gazeteciler araya girdi. Muhabirler kadını kurtarmaya çalışırken polisler ellerine geçen kamera ve fotoğraf makinelerini kırdı, gazetecileri hırpaladı. CNN"in kameraları da parçalandı.

Yardım eden gazeteci sınırdışı

Gazetecilerin çabalarına rağmen apar topar otelden çıkarılan kadın sürüklenerek beyaz bir karavana bindirildi. Görevliler “O deli, akıl hastanesine götürüyoruz” dedi. Kadın ise “Beni hapse atacaklar” diye bağırdı. Nick Robertson, Financial Times gazetesinin muhabiri Charles Clover"ın araya girdiğini, bunun üzerine yetkililer tarafından onun da bir minibüse bindirilerek sınırdışı edildiğini yazdı.

Sözcü: Sarhoş ve deli

Olayın ardından bir basın toplantısı düzenleyen hükümet sözcüsü Musa İbrahim, önce iddialara yanıt vermedi. Ancak muhabirlerin ısrarlı soruları üzerine kadının alkollü olduğunu tespit ettiklerini ve zihinsel sorunları olduğunu düşündüklerini, olayın aslını araştıracaklarını söyledi. CNN, Daily Telegraph ve New York Times muhabirleri başta olmak üzere olaya şahit olan tüm gazeteciler detayları hem Twitter üzerinden hem de haberlerinde anlattı.

15 ASKER BANA TECAVÜZ ETTİ

Iman El Obeydi isimli kadının anlattıkları ilk aşamada doğrulanamadı.
Ancak olaya şahit olan muhabirler kadının hal ve tavırlarının doğruyu söylediğine işaret ettiğini kaydetti. Yabancı gazeteciler kadının
boynunda ve ellerinde ip izleri olduğunu, vücudunda darp izleri görüldüğünü söyledi. Kaddafi"nin güvenlik güçleri ise kadını sorgusuz sualsiz dışarı sürükledi.

Milliyet